Velocitas 2 maakt geen fouten

Met nog vier speelronden te gaan wist Velocitas 2 dat het geen fouten mocht maken tegen Fiducia. Dit lag ook zeker niet in de verwachting maar als je mee wil blijven strijden om de titel, moet elke wedstrijd nu gewonnen worden! Het gebeurde uiteindelijk zoals verwacht, met precies dezelfde uitslag als in de heen wedstrijd werd het duel met 24-14 in het voordeel van Velocitas 2 beslist.

Waar Fiducia in de eerste wedstrijd tot 4-4 nog kon volgen, was het nu na een kwartier 6-1. Verdedigend viel er vrijwel niets aan te merken, het was nu van belang de voorsprong verder uit te bouwen en Fiducia verder geen illusies meer te geven. Er werd met een nette 13-5 gerust en het duel leek al zo goed als beslist. Eigenlijk verliep de wedstrijd zoals in de voorbespreking besproken. Daar waar de mogelijkheden lagen om het verschil te maken werd dit prima in uitvoering gebracht.

Al Fiducia in de eerste minuten van de tweede helft verzuimde een paar opgelegde kansen te verzilveren, liep Velocitas uit binnen vijf minuten naar een tien punten voorsprong (15-5). Een mindere 10 minuten volgde. Fiducia wisselde nog een geheel vak en wist na 20 minuten de achterstand te minimaliseren tot 17-11. Hierna pakte Velocitas de score weer gemakkelijk op. Simone en Lianne mochten nog invallen waarbij laatstgenoemde nog een doelpunt meepikte. De einduitslag werd hierdoor met 24-14 bepaald. Laurens speelde weer een zeer degelijke en constante wedstrijd, dit leidde dat hij later in het eerste ook met een goede invalbeurt tevreden kon zijn. Ook Lonneke liet vandaag veel vechtlust zien. Ze speelde tegen gezien scorend, misschien wel de beste dame van Fiducia. Ze wist met o.a. meerdere intercepties, aan te geven de baas te willen zijn.

Het gene wat kon gebeuren, gebeurde ook. Koploper Tempo ging onderuit bij Tweemaal Zes! Velocitas 2 leidt weer de competitie met nog drie wedstrijden te gaan. Alles in eigen hand mag het volgende week aantreden thuis tegen Tweemaal Zes. Zij samen met Tempo op 1 punt volgend op de ranglijst. Heerlijk om deze wedstrijden in deze fase van de competitie te kunnen spelen. Eenvoudig zal het niet zijn, maar als je de kans krijgt moet je ervoor gaan! Wordt vervolgd.

Scroll naar boven