Velocitas 2 nog altijd foutloos na overwinning op Pernix

Velocitas 2 is aan een ijzersterk veldseizoen bezig. Na de wedstrijd tegen Pernix 3 van afgelopen zaterdag is de ploeg van coach Pieter Paardekoper nog altijd zonder puntenverlies. De wedstrijd tegen onze Leidse buren kende eigenlijk maar één helft en werd overtuigend met 17 – 11 gewonnen. 

Onneembare vesting

Zo zwak als de warming up was, zo sterk begon Velocitas aan de wedstrijd. Vooral verdedigend werd er helemaal niets weggegeven. Pernix werd meer dan eens gedwongen tot geforceerde passes en schoten, die vaak ten prooi vielen aan een gretige Tom Glasbeek en Jasper van der Vos. En als de bal dan richting korf ging, was daar nog altijd Fenna de Boer, die in de afvang niets heel liet van haar tegenstander.

Lianne van Meurs was met haar dodelijke vrije bal van grote waarde voor Velocitas 2 (Foto: Willem Zwanenburg / Archief).

Scherp in de afronding

Ook de aanval liet weinig te wensen over. Vincent van Westerop was wel heel scherp in de afronding, voegde 5 treffers toe aan het toch al imposante aantal van meer dan 100 treffers in 6 wedstrijden. Een wegtrekballetje van Kelly Bavelaar en de dodelijke vrije ballen van Lianne van Meurs zorgden voor een ruststand die eigenlijk al beslissend was: 12 – 4. 

Vincent had afgelopen zaterdag geen thermokleding nodig om het warm te krijgen (Foto: Willem Zwanenburg / Archief).

Tweede helft snel vergeten

En dan was er nog die tweede helft. We kunnen er veel woorden aan vuil maken maar we kunnen het ook niet doen. Waarschijnlijk is de tweede optie beter, want feit is dat Velocitas maar niet tot scoren kwam. Pernix kwam terug tot 12 – 8, waarna Pieter ingreep met een aantal wissels.

Het was uiteindelijk Laurens Boudewijn die na een kwartier het deksel van de korf wist te tillen. De gebroken ban was toch een beetje een opluchting, want hierna werd de wedstrijd ontspannen uitgespeeld. De eindstand: 17 – 9. Op basis van de hele wedstrijd een terechte uitslag. 

Sleutelduel wacht Velocitas 2

Aanstaande zaterdag zullen de machtsverhoudingen in de tweede klasse duidelijk worden. Het tweede gaat dan op bezoek bij KIOS, dat op dit moment tweede staat. Bij winst is Velocitas dé gedoodverfde favoriet voor promotie naar de eerste klasse. 

(Omslagfoto: Willem Zwanenburg / Archief).

De stand van de poule in Velocitas 2.
6 uit 6 en meer dan 100 keer scoren. Dan ben je gewoon erg lekker bezig.

Scroll naar boven