Velocitas 2 stevent af op kampioenschap na winst op Luno

Velocitas 2 gaat spelen om het kampioenschap. Afgelopen zaterdag wist het team van coach Maurice te winnen van Luno, uit bij Linschoten. Dankzij de 9 – 17 overwinning kan Velocitas 2 het kampioenschap op 11 juni in eigen huis beslissen. De Leiderdorpers spelen om 15:10 uur tegen EKVA.

Twee dagen voor de wedstrijd tegen Luno, op het Hemelvaartstoernooi bij VEO, staat Velocitas 2 coach Maurice van Leeuwen langs de zijlijn te kijken. ´Ik was toch in de buurt´, zegt Maurice, terwijl hij Velocitas 1 ziet scoren. Dat het vlaggenschip van Velocitas bestaat uit ex-spelers, coaches en een mix van spelers uit 8 verschillende teams, doet Maurice weinig. ‘juist leuk, zo’n dag! En belangrijk voor de club, zo blijf je met elkaar in contact. En het is belangrijk voor selectiespelers om actief te zijn binnen de club’.

Coach Maurice van Leeuwen verlengt zijn contract (Augustus 2021)

Het zijn woorden van een coach die weet waar hij mee bezig is. Dat blijkt ook wel uit de resultaten die Velocitas 2 neerzet: het team is de gedoodverfde winnaar voor het kampioenschap. Er staan nog 3 wedstrijden op het programma en de voorsprong op nummer 2 Fiducia is 3 punten. Eerste horde is Luno.

Teruglezen

Dat Velocitas 2 een ijzersterke reeks neerzet, blijkt wel uit dit wedstrijdverslag van Velocitas 2 tegen Fiducia 2, nog voor de start van het zaalseizoen:

Velocitas 2 wint van Fiducia en is bezig aan ijzersterk seizoen

Eerst winnen bij Luno

Ondanks de ontspannen houding van de coach 2 dagen eerder, verloopt de start van de wedstrijd tegen Luno niet zoals gehoopt. Zowel Luno als Velocitas hebben moeite om tot scoren te komen. Het komt de wedstrijd niet ten goede: lange tijd staat het 3 – 3, beide teams spelen ondermaats en weten niet boven het niveau van elkaar uit te komen. Wellicht zijn het de kampioenszenuwen bij Velocitas. Feit is dat het verschil bij de eerste ontmoeting ook al minimaal was: het werd in oktober van vorig jaar 11 – 10 voor Velocitas.

Dan maar Dian

Het is uiteindelijk Dian die de wedstrijd openbreekt. Dian maakt twee punten op rij en geeft Velocitas het vertrouwen waar de Leiderdorpers al een tijdje naar op zoek zijn. De boost zorgt voor nog 2 punten voordat de scheidsrechter beide teams van het veld stuurt om te rusten. Velocitas gaat comfortabel aan de leiding met een kleine score: het staat 3 – 7 voor de Leiderdorpers.

Dian in actie tegen IJsselvogels, eerder dit seizoen.

Tweede helft

De tweede helft is een verschil van dag en nacht ten opzichte van de eerste. Luno kan geen potten meer breken en Velocitas domineert van start tot einde. Het geeft Velocitas de mogelijkheid om te werken aan de toekomst. Alessandro uit de A1 maakt zijn debuut in de selectie en pakt direct een puntje mee. De wedstrijd wordt ontspannen uitgespeeld én gewonnen met 9 – 17. Het lijkt de ideale voorbereiding op de kampioenswedstrijd tegen EKVA op 11 juni.

11 juni tegen EKVA

Nog even terug naar Maurice op het Hemelvaartstoernooi. ‘Als we zaterdag winnen, en de concurrentie wint ook, dan kunnen we op 11 juni op eigen veld kampioen worden. Dat zou erg heel mooi zijn’.

Marc in actie tegen Fiducia, eerder dit seizoen.

Met de overwinning op Luno, 2 dagen later, heeft Maurice de lang gewilde finale in eigen dus huis te pakken. Het wordt een echte wedstrijd, want EKVA speelt tegen degradatie en zal er dus alles aan doen om het feestje van Velocitas te verstoren. Houdt Velocitas 2 de zenuwen in bedwang? Ze kunnen in ieder geval jouw support ontzettend goed gebruiken. Kom dus vooral op 11 juni kijken en aanmoedigen.

Omslagfoto: Velocitas 2 in actie tegen IJsselvogels 2 (April 2022). Alle foto’s zijn gemaakt door Frans van Herwijnen.

Scroll naar boven