Hevige regen in Alphen aan den Rijn

Velocitas 2: waterpolo tegen Tempo

Eerst herstzonnetje

Alphen aan den Rijn, 10 uur ’s ochtends. Zo vroeg stonden de spelers van ons tweede al in het veld om te spelen tegen Tempo 3. Met een heerlijk herfstzonnetje, dat wel. Nog wel…

Tempo opende de score en Velocitas antwoordde. Dat ging de hele eerste helft zo door waarbij Tempo wel steeds de voorsprong pakte. De eerste helft ging gelijk op en de teams gingen de rust in met 8-8 op het scorebord.

Dan regen

De weersomstandigheden waaronder waren echter compleet anders dan om 10 uur. Na een kwartier spelen in de eerste helft begon het te regenen. Eerst zachtjes maar al snel viel het met bakken naar beneden en veranderde de korfbalwedstrijd in een potje waterpolo.

Bij de start van de tweede helft regende het nog steeds en stonden er flinke plassen op het veld.

Velocitas kwam scherper uit de kleedkamer dan Tempo en pakte meteen een voorsprong van 2 punten. Tempo maakte net wat slimmer gebruik van de plassen op het veld waarin de bal soms zomaar doodviel en kwam mede daardoor terug op 10-10.

Flinke plassen op het veld (foto aangeleverd door Leo Haasnoot)

Langer balbezit

Net als in de eerste helft was het stuivertje wisselen al lag het initiatief nu wel bij Velocitas. Helaas werd elke goal van Velocitas bijna meteen in de tegenaanval beantwoord door Tempo.

Het inbrengen van Dave zorgde voor langer balbezit en Velocitas maakte een gat van twee goals bij 13-15. Toen Tempo uit de tegenaanval na de 13-15 meteen de aansluitende 14-15 maakte herhaalde Mark dat door in de tegenaanval de 14-16 te maken.

Na een goal van Stijn en een fraaie vrije bal van Simone stond de eindstand van op het bord: Tempo 3 14 – Velocitas 2 18.

Zaterdag sleutelwedstrijd

Op 30 september speelt Velocitas 2 thuis tegen Pernix 2. Beide teams gaan ongeslagen aan kop. De wedstrijd in Leiden eindigde in een spectaculaire 18-18.

Met de nieuwe competitie opzet is deze wedstrijd misschien wel al de finale in deze poule, en anders toch zeker een sleutelwedstrijd. Die wil je dus niet missen!

Velocitas 2 – Pernix 2, zaterdag 30 september 14.40

Scroll naar boven