Velocitas 2 weer naar winst tegen Fortissimo

Velocitas 2 mocht deze zaterdag aantreden tegen het laag geklasseerde Fortissimo. De vorige wedstrijd werd makkelijk in de tweede helft beslist na een gelijke ruststand. Deze keer was Velocitas duidelijk weer de bovenliggende partij, alleen kon het verschil uiteindelijk niet helemaal in doelpunten worden uitgedrukt.

Vanaf het begin had Velocitas de zaken verdedigend weer op orde, na 20 minuten stond een 5 punten voorsprong op het scorebord (8-3), deze kon helaas niet verder worden uitgebouwd. De laatste 10 minuten van de eerste helft werd er nog 1 maal gescoord door de onze, hierdoor werd er met 9-6 gerust.

Het veldspel was zeker niet slecht, er werden voldoende kansen gecreëerd, maar er hadden meer doelpunten kunnen vallen aan onze zijde. Er was voldoende vertrouwen dat dit uiteindelijk goed zou komen.

Na een kwartier in de tweede helft werd er 14-8 voorsprong gerealiseerd, het verschil bleef lang 6 punten. Fortissimo kwam 3 minuten voor tijd terug op een verschil van 4 (15-11), maar Velocitas kwam nimmer in gevaar. Met 16-11 werd de wedstrijd beëindigd.

Met deze overwinning kan Velocitas volgende week naar koploper Tempo. Het verschil is 1 punt op de ranglijst, dus een ware topper staat op het programma. Tempo wint de laatste wedstrijden overtuigend, maar ook Velocitas 2 kende al vele wedstrijden met makkelijke overwinningen. De eerste wedstrijd werd met 1 punt verschil in het voordeel van Tempo beslist, misschien had Velocitas hier wel meer verdiend. We weten wat ons te doen staat.

Scroll naar boven