Velocitas 2 wint van Fiducia en is bezig aan ijzersterk seizoen

Velocitas 2 mag zich na afgelopen zaterdag herfstkampioen noemen. Op eigen terrein wint de ploeg uit Leiderdorp overtuigend met 17 – 13 van Fiducia, waarmee het tweede zeker is van een eerste plaats tot de herstart van de veldcompetitie in het voorjaar.

Velocitas 2 is onder leiding van nieuwe coach Maurice aan een meer dan prima veldseizoen bezig. Onder Maurice werden alle wedstrijden op één uitglijder tegen IJsselvogels na, gewonnen. Geen reden om het rustig aan te doen tegen bezoekende ploeg Fiducia, dat met 2 keer winst, 3 keer verlies en een gelijkspel, een onvoorspelbare tegenstander is. 

Een attractieve bulldozer

Een gewaarschuwd team telt voor twee, zou je zeggen. toch lijkt het heel even mis te gaan. De ploeg uit Utrecht komt op een snelle 2 – 0 voorsprong. Het tweede van Velocitas slaapt gelukkig niet door de wake-up call heen en neemt direct de touwtjes stevig in handen. Binnen enkele minuten staat het gelijk, . Met attractief spel walst de ploeg over Fiducia heen. Als het fluitsignaal voor de rust klinkt, is de slordige start allang vergeten: Velocitas leidt comfortabel met 10 – 3. 

Het Velocitas-syndroom

In de rust is het speler Vincent van Westerop dat het team waarschuwt voor het ‘Velocitas-syndroom’: goed starten en slecht eindigen. Het hoofd koel houden is het devies. Dat doet de ploeg ook in de tweede helft uitstekend. Fiducia komt nog wel dichterbij. Het inbrengen van enkele jeugdspelers geeft de wedstrijd een boost, waardoor ook de tweede helft het kijken waard is. Velocitas wint uiteindelijk verdiend en stapt na een attractieve pot korfbal met een 17 – 13 overwinning van het veld.    


Volgende week op bezoek bij Fiks

Met de overwinning op zak mag Velocitas 2 zich herfstkampioen noemen. Er staat nog 1 wedstrijd op het programma voordat het veldseizoen tijdelijk plaats maakt voor de zaal. Aanstaande zaterdag gaan de Leiderdorpers op bezoek bij Fiks. Fiks staat derde maar speelde afgelopen weekend teleurstellend gelijk tegen De Vinken. Of Velocitas in Oegstgeest gevoelig is voor het Velocitas-syndroom, moet nog blijken. Maar de groepsimmuniteit lijkt bij de heren en dames van het tweede dik in orde. 

Foto’s: Frans van Herwijnen

Scroll naar boven