Velocitas 3 A.K.A “De elite”

Het 3e team van velocitas. Het is ook wat hoor! Op het veld hebben we het vaak moeilijk gehad en ook weer begin zaal ging het niet naar wens. Slagen gingen verloren en de oorlog leek voorbij.

De elitegroep van René Saleminck en Ali Tamriuat moest een andere tactiek gaan hanteren om de strijd te doen keren en hopelijk de oorlog te winnen. Onze groep onder leiding van majoor v. Westerop had het moeilijk om samen de taken uit te voeren. Heel vervelend, omdat de groep normaliter alles gezellig vindt en elkaar weet te vinden wanneer nodig. In de zaal mogen we een paar nieuwe soldaten verwelkomen. Liesbeth en Pieter komen onze jonge groep versterken. Of dit helpt het tij te keren? De tijd zal het leren.

Tot de kerstvakantie waren de slagen zwaar en kenden we vele verliezen tegen respectievelijk Meervogels, Top, KZ en Veo. We konden ons geen verliezen meer permitteren. Vanaf de vakantie is door ondergetekende besloten om uit te gaan van het verdedigen. We moesten onze tegenstanders kunnen stoppen met het materiaal dat we hebben. Zo geschiedde het. Er werd hard getraind, veel werd van de spelers gevraagd, maar met resultaat! ALO werd verpulverd. En de slag om Den Haag, mijn eigen stadje, werd dan toch gewonnen. Eindelijk! Vervolgens heeft Madjoe getracht Leiderdorp te veroveren met veel aanvallende krachten, maar in ons dorp/onze stad (geen idee) wordt geen slag gewonnen. Ook Madjoe verliest van het sterk verdedigende Velocitas. Wat gebeurt er toch? Na Den Haag te hebben veroverd wilden we nu Zoetermeer hebben. Meervogels ongeslagen. Super sterk. Onkwetsbaar? Dat nooit. Zeker niet voor ons. Wij zijn heer en meester in Zoetermeer. Met nog 20 minuten te gaan 6 voor staan? Hoe dan? Goed verdedigen. En dan slaat het noodlot toe. Soldaat van den Berg (Liesbeth) wordt uitgeschakeld. En de heer van onze majoor brak door de verdedigende linies. 20-19 verlies.

Diepe teleurstelling, maar snel opgevolgd door trots van de generaal en luitenant (de coaches). Top komt met grote angst en het zweet op de voorhoofd toch proberen om Leiderdorp hun eigen te maken. Kan ook niet anders: ze hebben in Sassenheim de slag gewonnen. Compleet anders was de slag om Leiderdorp. Spannend was de slag pas tot wij besloten om het vuur te staken en het onszelf moeilijk te maken. Snel schakelen moest de generaal en besluit de majoor te wisselen met soldaat Passchier. Deze schiet meteen de nek ader van de ploeg kapot en makkelijk wordt Leiderdorp verdedigd.

Menig ploeg houdt nu rekening met de elite van velocitas. Aankomende zaterdag komt Veo Voorburg uit om Leiderdorp te proberen te veroveren. Ik zeg als generaal; kom maar! We zijn er klaar voor. De verdedigingen worden al opgezet.

Als jonge coach had ik me geen warmere ploeg als het 3e van Velocitas kunnen treffen. Ik vind het geweldig om te zien wat een stappen de ploeg maakt. Het lijkt wel een jaar geleden dat wij in Augustus onder de warme zon keiharde conditie trainingen hebben gehad. Oh wacht. Dat was ook zo. Het is ook geweldig om te zien wat een hechte formatie er week in week uit weer staat. Natuurlijk hebben we mindere momenten en kunnen we elkaar niet uitstaan, maar het mooie aan de ploeg is de weerbaarheid die we tonen door met elkaar het probleem te lijf te gaan en samen naar de oplossing te werken. Ik wil jullie vanaf deze positie bedanken voor nu al heel veel prachtige momenten. Op naar nog meer mooie momenten met z’n allen.

De Generaal

Scroll naar boven