Velocitas 3 verlaat de gevangenis niet zonder te betalen

Afgelopen zaterdag speelde Velocitas 3 de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. In de wedstrijd werd er te weinig gesaboteerd. Toch waren er een paar opvallende, verdachte acties en spelers. Wie zijn het? Wie is het? Is het een jongen? Is het een meisje? Heeft hij een snor? Heeft zij een sn… je leest het hier.

De koning van het veld is vandaag Dirk Zaagman. Hij fluit deze wedstrijd zeker niet zwart wit en zorgt dat de stukken binnen de vakken blijven.

Om een goede opstelling te maken is het voor de spelleiders altijd even puzzelen. Uiteindelijk beginnen Jordi, Marc, Dian en Lotte als kwartet in de aanval. Na 30 seconds verliest het vak helaas de bal. Maar na een kanskaart in de vijfde ronde werd de score 1-0.

Het was de tweede aanvalsvak met Anne, Joost, Naomi en ook kolonel van Westerop, in de hal, met een bal. 2-1!

Tijdens de wedstrijd neemt Marc een opvallende rol op zich. De struikrover laat zijn rode pion bijna nooit los. Af en toe worden er onderling nog dingen naar elkaar geroepen, maar na de befaamde uitspraak van Dian (‘mens erger je niet!’) kan iedereen er weer tegenaan.

In de laatste minuten van het spel kunnen de spelers iets meer risk nemen. Om toch de winst te pakken. Uitbreidingen worden uit de kast gehaald, Sten, Lian.. maar tevergeefs. De echte Mastermind die de pinnetjes met de juiste kleur op de juiste plek kon krijgen, was er vandaag helaas niet.

De spelers van Velocitas 3 hebben nog steeds een monopoly op de laatste plek. De kaarten zijn geschud. Het blijkt dat een spelletje met name draait om de juiste pion op de juiste plek maar ook om tactiek en fanatisme. Het derde verliet de gevangenis niet zonder te betalen.

Het is maar een spelletje, maar ik kan niet tegen mijn verlies. Op naar volgende week.

Groetjes,

Ik-kan-niet-tegen-mijn-ver-lies-beth

Scroll naar boven