Velocitas 4 op overtuigende wijze kampioen

Het vierde seniorenteam van korfbalvereniging Velocitas is afgelopen zaterdag op overtuigende wijze zaalkampioen geworden. In eigen huis werd het Zaandamse ZKC ’31 met 27 – 13 aan de kant gezet. Met het kampioenschap in de derde klasse sluit Velocitas 4 een indrukwekkend zaalseizoen af, waarbij tot nu toe slechts twee wedstrijden verloren werden.

Echt gespannen was het team van coach Steven de Ronde voor aanvang van de wedstrijd niet. Toch wist ZKC ’31 een kwartier lang goed mee te komen met de Leiderdorpers, waarbij het voornamelijk de sterke dames van de Zaandamse ploeg waren die de wedstrijd in evenwicht wisten te houden. Bij een stand van 5 – 3 was ZKC ’31 echter uitgeraast en werd het niveauverschil al snel duidelijk.

De Leiderdorpers kwamen op schot en begonnen het de Zaandamse verdediging erg lastig te maken. In een sterke fase van ongeveer een half uur kwam bijna iedereen aan de zijde van Velocitas tot scoren, waarmee ZKC ’31 op bijna elk front overklast werd. De wedstrijd was ruim voor tijd beslist maar het sierde beide teams dat er fel gestreden werd tot en met de laatste minuut.

Na het laatste fluitsignaal bleef de score steken op 27 – 13 en kon het feestje beginnen. Met het vroegtijdig kampioenschap is de laatste wedstrijd van het seizoen slechts een formaliteit.

Scroll naar boven