Velocitas 5 kampioen na beste wedstrijd van het seizoen

Staan op het moment dat het moet: Velocitas 5 doet het, en hoe! Nadat de uitwedstrijd tegen SDO 2 uit Hillegom nog met 14 – 11 verloren ging, liet ons 5e in de laatste wedstrijd zien dat er maar 1 team de terechte kampioen is. De beker gaat verdiend de lucht in na een uitslag van maar liefst 20 – 7.

Supporters stromen toe

Wellicht dat het grote aantal supporters Velocitas 5 vleugels geeft. Dat de supporters op de hoogte zijn van de kampioenswedstrijd, is grotendeels te danken aan Michelle, vaste waarde van Velocitas 5. Ze schrijf geen punten maar maakt er wel één, waarmee ze menigeen online enthousiasmeert:

Komma gewoon kijken, oké?

Scherp vanaf minuut 1

De interpunctie mag dan misschien ontbreken, coach Arjen Bakker heeft op het gebied van scherpte de puntjes wel degelijk op de i staan. Velocitas 5 schiet uit de startblokken en realiseert binnen de kortste keren een voorsprong van 5 – 1. Voorzichtig wordt de beker al tevoorschijn gehaald, want de wedstrijd is eigenlijk binnen de kortste keren beslist. Zeker nadat Else l’Ami met 4 uit 5 rake schoten de verdediging uit Hillegom laat wanhopen.

Op naar de 20!

Zo halverwege de 2e helft is de spanning in de wedstrijd terug. Want ineens is daar de 20 in zicht. Ons 5e zet nog 1 keer aan en weet met nog een paar seconden op de klok 2+0 op het scorebord te krijgen. De 20e wordt onder luid gejuich van het publiek ontvangen, dat zich 60 minuten lang kostelijk vermaakt heeft met het leuke spel van Velocitas 5.

Velocitas 5: van links naar rechts: coach Arjen Bakker, Wilco van der Leek, Jeroen Busz, Robin Houweling, Laurens Veldhuizen, Ramon van der Ploeg, Maurice van der Meer, Annejet Bosman, Marit Verboon, Nienke Borkent, Esther Stuurman, Else l’Ami, Elvira Koomen, Michelle Bavelaar en Ilse Robbers.

Er zal er maar één de beste zijn

De 20 doelpunten zijn niet het enige hoogtepunt. Ongeveer een uur na de wedstrijd komt de kers op de taart: medekandidaat TOP weet zijn eigen kampioenswedstrijd niet te winnen en speelt gelijk. Daarom eindigt Velocitas 5 helemaal alleen bovenaan in de poule. De jaarlijkse BBQ van Velocitas 5, 6 en 7 krijgt die avond daarmee een extra speciaal tintje. Van harte gefeliciteerd!

P.S: Mocht je coach Arjen verliefd over de velden zien dwalen met een bal in zijn handen: maak je geen zorgen. De populaire coach kreeg als bedankje een korfbal met daarop alle namen van het team gegraveerd. Het gerucht gaat dat Arjen de bal nog niet heeft losgelaten.

Foto’s: Frans van Herwijnen