Velocitas 5 kampioen veld na midweekse winst op Reeuwijk 3

Velocitas 5 heeft de titel op het veld binnen. Na een moeizame start tegen bezoekende ploeg Reeuwijk 3, komt Velocitas uiteindelijk langszij en wint het op een donderdagavond het kampioenschap op het veld. De ervaren ploeg wint met 16 – 9.

Reeuwijk overklast Velocitas

De openingsfase is zorgelijk voor Velocitas. Reeuwijk 3 schiet uit de startblokken en is fysiek vanaf minuut 1 de bovenliggende partij. Er wordt snel drie keer gescoord, met frustratie bij de Leiderdorpers als gevolg. Nikki krijgt het voor het eerst dit seizoen verbaal aan de stok met een heer van de tegenstander. De scheidsrechter komt tussenbeide, al bleek dat niet eenvoudig: de 2 kemphanen staan helemaal niet in hetzelfde vak en staan over 50 meter afstand met elkaar te kibbelen.

Kelvin regelt een coach

Eigenlijk kan alleen Kelvin het fysiek bijbenen en zit zoals gewoonlijk constant met twee vingers in zijn neus van de tegenstander. Toch kan de verdediger pur sang niet voorkomen dat Reeuwijk de nummer 4 scoort. Gelukkig blijft Kelvin zoals altijd rustig en wijst hij in alle hectiek Rembrandt aan als coach.

Coach maakt het verschil

Rembrandt, die deze wedstrijd eens niet gewisseld werd omdat hij tot interim coach benoemd was, zag dat er wat moest gebeuren. ‘kom op team, stroop die mouwen op en knallen!’. Dat was Michaël op het lijf geschreven. Met ontblote bovenarmen twijfelt de veteraan geen moment en opent de score voor Velocitas: 1 – 4.

Pieter schiet op beide korven raak

Het blijkt een ommekeer in de wedstrijd te zijn. Het momentum geeft ook Pieter vleugels. Met een strafworp, een schot en een korte kans achter de paal, tekent de oudgediende een zuivere hattrick op. Dat er één eigen doelpunt tussen zat, mocht de pret niet drukken. De thuisploeg stond immers nog maar 1 punt achter: 4-5 met nog een kleine 10 minuten tot de rust.

Alles op de dames

Niet iedereen was tevreden over het vertoonde spel. Manon speelt altijd ‘jongens tegen de meisjes’ en voelt ineens dat de druk bij het sterkere geslacht ligt. ‘Komaan meiden, en nou wij!’, galmt het plotseling over het veld. De tegenstander van Marjan was zo verbaasd dat ze spontaan vergat te verdedigen. Marjan twijfelde geen moment en maakte de de doorloper feilloos af: 5-5. Een mooie ruststand, vond ook de scheidsrechter.

Sjors is foutloos, Dre is scherper

Na rust grijpt Rembrandt snel in. Sjors wordt naar de kant gehaald voor Andre. Niet dat Sjors slecht speelt, integendeel. De reboundspecialist heeft 100% van alle schoten onder de paal maar zit dicht tegen een gele kaart aan vanwege theatrale valpartijen. Alle ballen op Dré dus, die direct naar ‘zijn hoekje’ op het veld loopt.

Madieke weet wat er moet gebeuren en speelt de bal direct naar de scherpschutter. Dré legt aan en begint direct met mikken. Amper twee minuten later komt het tot een schot… Raak!! Velocitas 5 staat voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong.

Dames scoren meer

Dan gaat het ineens hard aan de kant van Velocitas. Dat komt voornamelijk door Kelly en Tinka: samen nemen zij het overgrote deel van de doelpuntenproductie op zich. Ook Frederick (nog een beetje in de war van het feit dat hij op donderdag aanwezig is), pakt zijn puntje mee. Als de scheidsrechter uiteindelijk affluit, is de stand een beetje scheef maar het kampioenschap verdiend: Velocitas 5 wint met 16 – 9.

Een mooie toekomst in het vooruitzicht

Na de wedstrijd zijn er de lovende woorden van het bestuur, de opluchting en de blijdschap. 1 ding is zeker: er komen nog mooie seizoenen aan voor het ervaren Velocitas 5. Twee dagen later, wordt het feestje ‘echt’ gevierd, wanneer ook de verhinderde Judith, Mirjam, Joyce en Myrthe aanwezig kunnen zijn. Van harte gefeliciteerd, Velocitas 5!

Velocitas 5 viert zijn feestje pas écht op zaterdag!