Velocitas 5 prolongeert veldtitel

Velocitas mag zichzelf voor de 2e keer op rij kampioen veld noemen. Op een regenachtige zaterdag wordt Pernix 7 met 23 – 15 aan de kant gezet, waarmee de prolongatie een feit is.

Lees hier het verslag van het kampioenschap van vorig jaar terug:

Zelfde team, nieuwe kampioenen

Het cijfertje achter het team van Velocitas mag dan net zoals vorig jaar 5 zijn, er zijn heel wat verschillende gezichten op de nieuwe kampioensfoto te bekennen. Zo ook Tim Paardekoper die succescoach Arjen Bakker versterkt. De nieuwe coach zag er een stuk rustiger uit dan afgelopen week, toen hij het ja-woord gaf aan Sascha. De zenuwen waren weg en de rust was terug. Het leidde tot nuttige aanwijzingen vanaf de zijlijn. Of iedereen ze begreep? Tim wel, en daar gaat het om.

Soms een beetje spannend

Op wat gespannen momenten na, ziet het trainersduo al snel dat het goed zit. Een paar mooie schoten van Jop maken de wedstrijd een stuk eenvoudiger. Ook dat balletje achter de paal van Pascale mag er zijn. Pernix scoort echter aardig mee, waardoor het even een spannende wedstrijd lijkt te worden. Gelukkig duurt dat niet lang, want we hebben het nog niet over Robin gehad.

11

Bij het getal 11 denk je al snel aan het gemiddeld aantal dames in een seniorenteam van Velocitas. Niets is minder waar: het is het totaal aantal doelpunten dat Robin in de kampioenswedstrijd wist te maken. De scherpschutter heeft de dag van zijn leven en schiet echt elke bal vanuit elke hoek raak. Als Pernix in de laatste minuut een bal vanaf de middenlijn raak schiet, besluit Robin de wedstrijd af te sluiten met een identieke goal in de laatste seconde. En dan kan het feest beginnen.

En nu de zaal

Velocitas 5, van harte gefeliciteerd met de prolongatie van de titel op het veld! We hopen dan ook dat jullie het trucje in de zaal herhalen, want binnen blijft de prijzenkast nog erg leeg. En laat dat nou de beste competitie voor gallery play zijn…


Foto’s: Frans van Herwijnen | frans.van.herwijnen@sv-velocitas.nl