Teamfoto van Velocitas A2, dat zojuist kampioen is geworden

Velocitas A2 breidt prijzenkast uit met Dikke Van Dale

“Na een spetterende eerste helft was de tweede gewoon een kwestie van consolideren”. Het waren mooie woorden van Tim Glasbeek, die namens het TC de beker overhandigde aan Velocitas A2. Ons puberteam was zojuist kampioen geworden door overtuigend met 12 – 4 van Fluks A2 te winnen.

Iedereen blij, maar de helft van het team keek bij het woord ‘consolideren’ alsof ze water zagen branden. Hoog tijd om die woordenschat even bij te spijkeren. Leest u mee?

Bilateraal

Aan twee kanten / in twee richtingen

De foto’s en filmpjes zijn weer kunstwerken, maar er ontbreken twee pronkstukken op het beeldmateriaal. Nils werkt in Griekenland aan zijn herstel en coach Lisa moest eerder weg bij de kampioenswedstrijd om in actie te komen bij haar eigen wedstrijd. Ze werden alleen door het publiek gemist, want hele hele team denkt constant aan de twee. Echt waar. 

Jelle, die de aanvoerdersrol vandaag met glans vervulde, stond er bilateraal in: het gemis van het duo kan twee kanten opvallen, aldus captain obvious.

Voorbeeldzin

“De afwezigheid van de coach en de speler had bilaterale redenen, maar het gemis van het duo op de kampioensfoto werd uniform gedeeld”.

Velocitas A2 was een aantal weken geleden nog compleet, tijdens een geïmprosiveerd teamontbijt. Wij pinken een graantje weg (foto: Frans van Herwijnen).

Bühne

(Strijd)toneel, podium, plaats van optreden.

De Velocitas A2 vloog uit de startblokken tegen Fluks A2. Roos, die vlak voor de wedstrijd zo nerveus was dat zelfs Velocitas 1 op het veld er naast even last van had, maakte al snel een heerlijke doorloopbal. 

En toen ging het ineens hard. Timo en Rembrandt deden een spelletje ‘blind diep naar elkaar gooien en toch scoren’, Dewi lepelde een strafworp messcherp raak en ook Pascale schoot weer met scherp. Pascale had die ondertussen herkenbare blik van ‘Ken je niet even naar het andere veld kijken ofzo?’. 

Velocitas verdween achter coulissen met een voorsprong zo ongeveer 9 – 1. 

Voorbeeldzin

“De A2-Gallery-Play zorgde voor een verschil op het scorebord dat Fluks niet meer wist weg te bühne”.

Roos was zo zenuwachtig dat we de camera moesten trillen om haar scherp in beeld te krijgen (Foto: Don Robbers).

Genderbenden

Gedrag overnemen van het andere geslacht.

Direct na rust was het de coach van Fluks die een ongelukkig foutje maakte. Fluks had twee dames op de bank, maar de fanatieke coach zette per ongeluk een heer voor een dame in het veld. Kan gebeuren natuurlijk. Wel een vervelend moment voor Manon. Ze speelde uitstekend, maar zag zich gewisseld worden om de frisse benen onschadelijk te maken. Fenne kwam in het veld en maakte de ingebrachte heer doen verlangen dat hij nog braaf op de bank zat.

Voorbeeldzin

“Het brengen van Fenne was vervelend voor Manon, maar gezien de heer die als dame het veld in kwam bijzonder genderbehendig”

Deze foto is eigenlijk van ná de wedstrijd, maar Fenne wilde graag op de bank beginnen (Foto: Edith Weijmans).

Consolideren

bestendigen, continueren, doorgaan, handhaven, standhouden, verstevigen, vervolgen, voortzetten.

En dan zijn de aanbeland bij de mooie woorden van Tim Glasbeek. Want die tweede helft werd er inderdaad stevig pas op de plaats gemaakt.

Toen Marlies in het veld kwam, trok haar tegenstander wit weg. In de eerste ontmoeting was Marlies drie klasses te goed, maar Marlies besloot haar dame vandaag te sparen. Dat ze zelf al een hele wedstrijd had gespeeld zeggen we er mooi niet bij.

Michiel zag juist erg rood. De klasse verdediger had al ruim 40 minuten geen schot weggegeven, maar merkte dat je veel meer last van de zon hebt als je buiten bent dan wanneer je FIFA speelt. Het einde was in zicht. Zeker toen Jop het vield inliep, twee keer raak schoot, en gelijk ging staan voor de huldiging.  

De eindstand was uiteindelijk 12 – 4 in het voordeel van onze woordenschatten. Kampioenschap terecht? Zwaar verdiend. Doelstellingen voor in de zaal? Net zo spelen als de eerste helft.

Voorbeeldzin

Velocitas A2, van harte geconsoliteerd!

Velocitas A2 zonder Nils en Lisa. In ons hart zijn ze altijd bij ons en stiekem zijn ze over een weekje al terug (Foto: Frans van Herwijnen).

Omslagfoto: Frans van Herwijnen

Scroll naar boven