Velocitas A2 genomineerd na klassieker tegen Pernix A2

Velocitas A2 overklast Pernix A2: het werd 11 – 18 voor onze helden in het groen en blauw. Wie uitblonk in welk onderdeel? Lees de de nominaties van de A2 hieronder terug.

Beste camerawerk: Roos

Rond 15:30 kleurt Zwembad de Zijl langzaam groen en blauw. De A2 kan gelukkig altijd rekenen op flink wat support: ouders, invallers en geblesseerden: ze zijn er allemaal. Zelfs Yvo uit de A3 komt aanmoedigen. Roos haar nieuwste werk ( Pernix A2 – Velocitas A2: de wraak van groen en blauw) is een meesterwerk. Hoe lang ze zich bezig blijft houden met filmen? Roos geeft hetzelfde antwoord als haar fysiotherapeut: ‘tot de tape op is.’

Het wordt drukker en drukker op de bank van Velocitas A2.

Beste helden van Nederlandse bodem: Michiel de Ruyter en Rembrandt van Rijn.

Ook Michiel en Rembrandt zijn er ondanks hun blessures gewoon bij. Rembrandt in volledig wedstrijdtenue omdat hij eerder die dag nog stiekem speelminuten probeerde te maken bij de A3. Rare kwast. Onze eigen Michiel liet trots een foto van zijn voet zien. Het zwarte stompje laat weinig tot de verbeelding over: nog een weekje extra rust en deze wedstrijd even laten varen.

Beste mannelijke duo: Nils & Timo

De A2 vliegt uit de startblokken. Snel staat er een voorsprong van 3 punten op het scorebord. Timo neemt de leiding door echt vanaf elke positie raak te schieten. Vakgenoot Nils ziet dat Timo de wedstrijd van zijn leven heeft en besluit een handje te helpen. Onder andere door verdedigend zijn beste wedstrijd van het seizoen te spelen.

Beste inzending uit Zuid-Europa: the Italian Jop

Ook Jop weet zijn tegenstander bij vlagen gek te maken. Na ongeveer een half uur is het geduld op bij de Leidse aanvaller en worden de eerste Zuid-Europese verschijnselen zichtbaar. Uiteindelijk ligt de beste man zo’n drie keer op de grond. De symptomen variëren van gebroken enkel tot hersenschudding. Zoals wel vaker bleek een ziekenhuisbezoek niet nodig. Niet de eerste italiaan die de regels aan de Laars lapt.

Beste medische inzending: Fenne, Manon & het geheim van Smit.

Bij tijd en wijlen overklast Velocitas A2 de tegenstander. En dat terwijl Fenne, Manon en Marlies niet eens door de medische keuring kwamen. Hoe ze hiermee omgingen, vraagt u? Grieperige Marlies gooit met één hand een doorloopbal raak, waardoor haar tegenstander Smitvrees oploopt. Manon speelt ondanks haar mitella beter dan haar tegenstander. Fenne legt in de verdediging een hoge-druk-verband aan.

GIF van de korfbalwedstrijd Pernix A2 - Velocitas A2
Aan mooie doelpunten geen gebrek.

Beste soundtrack: Dewi-fa-so-la-ti-to

Na de rust wordt de wedstrijd grimmiger. Pernix A2 ziet de kampioensaspiraties in het water vallen. De een gaat er net wat beter mee om dan de ander. Dewi krijgt een paar flinke tikken van haar dame. Ze laat haar tegenstander een toontje lager zingen door de boel op slot te gooien. Hoe ze zo rustig kon blijven? ‘Ik sta er altijd als de noot aan de man is.’

Beste natuurfilm: Pasc-aal

Pascale voelt een wedstrijd lang als een vis in het water. Pascale sloot haar tegenstander compleet op in de verdediging, die op haar beurt weer erg vinnig reageerde. Pascale reageerde direct: ‘jij kan het schubben deze wedstrijd’. De boosheid in haar stem was een aardige graatmeter.

Beste regie: Jelle

De wedstrijd wordt feller en feller. Routinier Jelle ziet de brandhaardjes ontstaan en neemt de leiding stevig in handen. Met wijze woorden als ‘maak er nou geen scene van’ en ‘niet happen, it’s a wrap!’ loodst Jelle zijn teamgenoten naar de overwinning. Zelfs als zijn tegenstander moord en brand schreeuwt bij een struikeling, stelt Jelle coaches en scheidsrechter gerust.

Beste bijrollen: Julia, Ruben, Vera & Tim

In het laatste kwartier is de tank helemaal bij Velocitas A2 helemaal leeg. De de B1-A2-A1-combinatie van Pernix zou nog 5 keer scoren. Julia, Ruben, Vera komen in het veld, gevolgd door Tim. Zij gooien de wedstrijd in het slot totdat de scheidsrechter affluit bij 11 – 18. De beste wedstrijd van het seizoen en dat tegen het oranjelegioen. Van harte!

Scroll naar boven