Velocitas A2 hangt ramptoerist uit in Castricum

Zin om te winnen hadden ze, ons heldendozijn uit de A2. In de reis er naar toe wat minder, die was namelijk naar Castricum en duurde dan ook ruim 40 minuten. Uiteindelijk kwam die heenrit helemaal goed, zeker nadat Timo vlak voor vertrek alsnog gevonden werd. ‘Even vergeten te melden dat ik niet bij de Does verzamelde’, excuseerde het talentje zich. Kan ons allemaal gebeuren. Alleen bij Timo net wat vaker.

Iris is mee als reserve (‘maar alleen bij uiterste nood’), ziet de vacature voor ‘cameravrouw A2’ en wordt direct aangenomen. Onderstaande gifjes hebben we dan ook aan haar te danken. Waarom er geen doelpunten van de dames tussen zitten? ‘Oh, dat is echt puur toeval’, aldus Iris, die verliefd naar de heren van de A2 kijkt. Even zonder dollen: echt gewoon net pech.

Een beetje knalgeel is niet lelijk

Het mooie geel spat van de shirts van tegenstander Helios (en een goed gedeelte van de bijbehorende zaal) af als de wedstrijd dan eindelijk begint. Enkele minuten later zijn het Jop en Dewi die na goed samenspel de eerste strafworp veroveren. Let u vooral even goed op Dewi in het onderstaande gifje. Zij verkoopt de gemaakte overtreding beter dan de gemiddelde marktvrouw op vrijdagmiddag haar goederen aan de man smeert in de dorpsstraat van Castricum (elke vrijdag van 10:00 tot 16:00, mocht je toevallig in de buurt zijn). Jelle twijfelt geen moment en opent de score.

Dewi: ‘Scheids, ziet u deze handen? Daar zat net nog een bal tussen. Oh, een strafworp zegt u? Nou vooruit’.

De gemaakte stip bleek een startworp voor veel moois van het duo Jelle en Jop (ook wel bekend als Knabbel en Babbel, Ying en Yang, Water en Vuur, Tom & Jerry, enzovoorts.). Het hele team speelde goed maar dit duo speelde gallery play in de aanval en gaf een lesje in verdedigen waar de heren uit Castricum geen antwoord op hadden. Het zelfvertrouwen groeide per minuut, wat tot heerlijke acties leidde.

Een beetje arrogantie is met mate best wel lekker.

Snel door naar het andere vak

Want daar werd ook niet stilgezeten. Timo en Rembrandt keken naar Knabbel & Babbel en dachten ‘ja maar dat kunnen wij ook’. En zo geschiedde. Niet zonder hulp van de dames, die deze wedstrijd de vang meester waren. Roos stapt precies op het juiste moment door vanuit de afvang en bedient Rembrandt op zijn wenken, die een prachtige schijnbeweging maakt, waarna Timo de aanval gif-waardig maakte.

Helaas moest Roos al snel met een blessure van het veld. Maar het op het juiste moment doorstappen van de nieuwe Velocitas aanwinst deed de coaches bijna huilen van geluk.

Dames maken het Helios onmogelijk

Het waren niet alleen de heren die de wedstrijd tegen Helios kleur gaven. Ook de dames konden er wat van. Een dames tekort + blessure bij Helios bracht Fenne voor de zoveelste keer in haar A-carriere tegenover een heer te staan. Fenne verbrak kort voor haar wissel de kortstondige relatie door nog even twee keer te scoren.

De wissel was overigens puur uit voorzorg, want Velocitas EHB-A2 spaart blessures alsof het plaatjes van de Hoogvliet zijn. Haar vervangster: Michelle (ook wel bekend als Michiel), die als dame tegen een heer zou lopen. Welkom in de wondere wereld van de breedtesport.

Één van die zorgenkindjes is Manon. Manon werd ongeveer 2 weken geleden wakker met een arm die ze niet meer kan strekken. Haar arm bleek gelukkig precies goed scheefgegroeid, want zonder blikken of blozen gooit ze er tegen Helios 2 in. Wij zeggen: die vergroeide arm is prima zo. Maar toch even naar de dokter om te controleren.

Laten we Marlies niet vergeten. Marlies, de enige speelster in de A2 die sokken maatje 38 tot over haar knieën weet te krijgen, is de laatste weken uitgegroeid tot specialiste in de vrije bal. Scoringspercentage: tussen de 40 en 50%. Zo ook tegen Helios, waar de bal nét aan over de goede kant van het randje rolt na een goed uitgespeelde vrije bal.

Nils

Even was er de angst dat Helios terug zou komen. Een 3 – 10 voorsprong slonk naar 7 – 10. Nils voorkwam erger. Zijn manier van nawijzen voorspelt een grootste artistieke toekomst voor deze jongen.

Na-wijzen: Nils doet ‘t en geeft zijn heer het na-kijken. Ook Michelle kan het schot waarderen.

Eindstand: 11 – 16

Met nog een aantal minuten op de klok is het voor beide partijen duidelijk: Velocitas kwam op bezoek en neemt 2 punten mee naar huis. Het laatste restje hoop bij de thuisspelende ploeg vloeit weg na onderstaande aanval. Jelle maakt het Jop nog extra lastig door stiekem in de verkeerde richting weg te lopen, kruist vervolgens met zichzelf en schiet hem er fantastisch in.

Jelle kwam er pas later achter dat de coaches iets heel anders bedoelden wanneer hij hoorde dat ‘ie meer moest kruisen.

Volgende week: Tempo

Het gele gevaar is nog niet helemaal geweken. Dan komt namelijk Tempo op bezoek. En die zitten er bovenop. Voor nu mag het hele team even blij zijn. Zeker als je op de weg terug langs de Mac rijdt.

Jop: wat neem jij, Manon? Manon: ik hink nog op twee gedachten. Roos: Oh, heb jij ook last van je knie Manon?!

Scroll naar boven