Velocitas A2 ontsport niet bij Tempo

Afgelopen zaterdag verloor Velocitas A2 met één puntje verschil van Tempo A3. Of dat terecht was? Dat ligt een beetje aan de sport die je kiest. De wedstrijd was namelijk zo fysiek dat het soms bar weinig op korfbal leek. Daarom deze week: Velocitas A2 tegen Tempo A3 gezien vanuit verschillende sporten.

American Football

De defense van Velocitas A2 leek werd in het begin verrast door twee snelle touchdowns van Tempo A2. Hier was ook de aanval debet aan: de gekozen tactiek ‘Shotgun 44’ draaide wel miste schotkracht. De tweede aanval kwam gelukkig sneller op gang en begon beter als ooit tevoren. Quarterback Michiel zag het gat dat Jelle trok en bracht na een aantal snelle turnovers de stand weer gelijk.

Hockey

Manon had afgelopen week hard getraind op beweging in haar spel en stak boven zichzelf uit. In aanval wist Manon haar dame vakkundig uit de cirkel te houden. Haar dame was echter zo groot dat Leiderdorpse schutter soms dacht: ‘shoot’. Marlies had hetzelfde probleem in kleiner formaat, maar beide dames wisten in de verdediging gelukkig dikwijls een stickje voor de plannen van de ploeg uit Alphen te steken.

Wedstrijdzwemmen

Timo en Rembrandt stonden te watertrappelen voor aanvang van de wedstrijd, maar schoten ietwat stroef uit de startblokken. Heel lang duurde dat gelukkig niet. Toen het tweetal eenmaal hun vlinderslag begon te slaan, hadden ze een golflengte voorsprong op de tegenstander.  

Na rust kwam Dewi erg positief bovendrijven. De spetter zag de A2 bijna omslaan en besloot wat rustiger wateren op te zoeken. Helemaal in dienst van het vak spelend liet ze de tegenstanders soms vissen naar de ballen. Die waren niet te onderscheppen: met haar strakke passing zwom iedereen ineens de 3-meter-vrij.

Golf

Jop kwam op de green en probeerde ook gelijk hoop te putten. Hij stuitte hierbij op caddy Pascale, die de tips van Jop lood om oud ijzertje 7 vond. Een korte woordenwisseling volgde, waarbij vooral Fenne het niveau ver beneden par vond. Beiden leerden dat je er op dat soort momenten juist wél even gras over moet laten groeien.

Kunstschaatsen

De wedstrijd werd op het scherpst van de snede gespeeld, waarbij de jury hier en daar een kunststukje over het hoofd zag. Roos werd tijdens een driekwart passeerbeweging om de as fantastisch vastgehouden door haar medespeelster, maar kreeg niet de waardering van de jury die het verdiende.

Ook Michiel bevroor bij de beoordeling van de jury. In de verdediging sprong hij omhoog om de bal te vangen. Zijn vlucht was echter van zeer korte kür en kreeg na een mooie lift van zijn tegenstander geen voeten aan de grond. Een vrije bal was het gevolg. De val was best hard en even waren de coaches bang dat de lijst met blessures groter werd. Gelukkig blijkt nu: niks Nils onder de zon.

Honkbal

Met een gelijke stand van 8 – 8 kreeg onze A2 een tegenslag. Aan beide kanten gingen de meeste schoten wijd maar Tempo kreeg ineens een stip terwijl dat een vrije slag had moeten zijn. Die bal ging niet de tribune in maar Tempo had zijn homerun wel te pakken. Aan Alphense kant gingen de gesprekken al over-w-inning.

Tennis

Waar Serena Williams laatst het hoofd niet koel hield tegen de umpire, was aanvoerster Pascale juist super net. Een lichte overtreding van Pascale werd beoordeeld als netfout en uitte haar teleurstelling met één set aan woorden: ‘Ja hoor’. De umpire had zijn racket te strak gespannen en zat dicht tegen een tie-break aan. Een gele kaart was het gevolg en als extra straf werd de wedstrijd met nog een minuut op de klok afgefloten.

Met enkelspel en geen punten keerde Velocitas A2 terug naar huis. Iedereen in de poule verloor of won met slechts 1 punt verschil. Alles is dus nog mogelijk, al hoopt de A2 wel op een wedstrijd korfbal in het vervolg.

Scroll naar boven