Velocitas A3 Courant

Velocitas A3 verloor de wedstrijd tegen KIOS A2 met 8 – 12 en begon met een zuur gevoel het paasweekend. Wat er allemaal die dag gebeurde leest u natuurlijk in de ‘A3 Courant’, uw vaste bron voor betrouwbaar nieuws. De belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen weekend:

Diplomatieke rel tussen Velocitas A3 en A4 loopt met sisser af
De diplomatieke rel die afgelopen zaterdag tussen de twee teams van Velocitas was ontstaan, is uiteindelijk diezelfde dag nog met een sisser afgelopen. Heikelpunt waren de twee koloniën van de Leiderdorpse vereniging, namelijk ‘Veld 1’ en ‘Veld 2’. Beide teams vonden dat ze aanspraak maakten op ‘Veld 1’, in de volksmond ook wel ‘Centre court’ genoemd. Velocitas A4 beriep zich op de indeling in de Velopress terwijl A3 de rangorde der teams als belangrijkste argument aanvoerde.

Uiteindelijk werd het conflict opgelost door een onvoorziene ontwikkeling: scheidsrechter Hans had geen zin om te wachten tot het centre court vrijgegeven was, waarmee de A4 uiteindelijk op veld twee kwam te spelen. Opvallend detail was dat beide coaches zich totaal niet herkenden in de gespannen sfeer tussen de spelers. “Ik snap al het gedoe om die velden niet. Het gras is altijd groener aan de overkant, of je nou op veld 1 of 2 speelt”, vindt A3 coach Siebe. A4 coach Sanne was het hier roerend mee eens. “Het is dat ik nu op krukken loop”, vertelt Sanne in een exclusief interview met de A3 Courant. “Anders had ik nooit zo lang mijn poot stijf gehouden”. Beide coaches verwachten overigens niet dat het volgende week weer tot een rel tussen de twee teams zal komen. “Dat zou wel heel raar zijn” zegt Siebe. “Volgende week spelen we helemaal niet”.

Wedstrijd Weerbericht
Velocitas A3 – KIOS A2 begon met donkere wolken boven het veld. Gedurende de eerste 10 minuten regende het doelpunten aan de kant van KIOS. De hevige regenval in combinatie met de lage temperaturen zorgde er voor dat de A3 al snel op glad ijs stond te spelen.

Na de rust begon het zonnetje hier en daar door te breken. Een frisse wind in de rug in combinatie met een lagedrukgebied aan de kant van KIOS zorgde voor wat doelpunten aan Leiderdorpse zijde. Toch kwam de omslag te laat: het slechte weer aan het begin van de wedstrijd bleef in de kleren zitten, waardoor Velocitas A3 koud en bedrupt het veld afstapte.

Openbaar Ministerie: ‘Demi van W. had alle recht om te schieten’
Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar Velocitas aanvalster Demi van W. afgerond. De Leiderdorpse kwam afgelopen zaterdag in aanvaring met tegenstander KIOS. Demi van W. voelde zich bedreigd en richtte menigmaal haar vizier op de korf. Uiteindelijk kwam het slechts tot een spaarzaam waarschuwingsschot, waarbij één korf werd geraakt. Na bestudering van de beelden concludeert het OM nu dat het geloste schot rechtvaardig was. “Gezien de hoeveelheid dreiging die er vanuit KIOS kwam is het eigenlijk een wonder dat het maar tot die paar schoten is gebleven”, aldus de openbaar aanklager. Demi van W. is opgelucht met de uitspraak en hoopt snel haar normale leventje weer op te kunnen pakken.

De beurzen
Een hoop consternatie op de beurzen afgelopen zaterdag. Aandeel KIOS A2 schoot omhoog en wist na sluiting van de handelskantoren zelfs voorlopig de eerste plaats in te nemen. Aandeel Velocitas A3 kende een slechte dag en bleef steken op het aantal punten waar het mee begon. Dit had alles te maken met het verlies tegen KIOS. Navraag op de beursvloer deed leren dat de aandeelhouders nog steeds vertrouwen in de A3 hebben. “Zoals wel vaker moet de A3 het hebben van een eindsprint in het vierde financiële kwartaal van dit jaar”. Tot een vijandige overname lijkt het vooralsnog niet te komen.

Opinie & Debat

“Schandalig dat Velocitas A3 op Center Court mocht spelen. De elite denkt maar dat ze alles kunnen bepalen. Zakkenvullers zijn het!”.
– Een speler van Velocitas A4. Naam bij redactie bekend.

“Ik word een beetje moe van die linkse praatjes bij de A4. Ik betaal jaarlijks contributie en werk daar drie dagen per week erg hard voor. Als A4 per se op Centre Court wil spelen zullen ze maar eens de mouwen moeten opstropen!”.
– Een speler van Velocitas A3. Naam bij redactie bekend.

Gevraagd en aangeboden:
Gratis op te halen: Coach. Slechts een jaartje gebruikt. Deed het in het begin van het jaar prima maar begon mij ineens te wisselen. Ik ben daarom op zoek naar een nieuwe. Interesse? Neem dan contact met mij op via annejet@wisselbeleid.nl

Gezocht: een verrekijker. Ilse staat tegenwoordig in het andere vak. Ik mis haar zo erg! Wie heeft een verrekijker over zodat ik haar ook in de wedstrijd kan bewonderen? Bel dan met 0900-JOP- MIST ILSE.

Horoscoop
De A3 sterren stonden afgelopen zaterdag in de aanval te veel op één lijn. Het kan daarom goed zijn dat u zich in het veld erg futloos en bij vlagen zelfs machteloos heeft gevoeld. A3 Courant raadt daarom aan de volgende keer wellicht wat minder hooi op de vork te nemen. Probeer bijvoorbeeld eens maximaal anderhalve wedstrijd per dag te spelen.

Scroll naar boven