Velocitas A3: Greatest Hits Volume 1

Muziek. Een tijdsloze bron van inspiratie, motivatie en aspiratie. En misschien nog het meest belangrijk: Muziek kan troost bieden in moeilijke tijden. Na het verlies van afgelopen week tegen TOP A6 kan Velocitas A3 wel wat troost gebruiken. Dus is er voor onze helden een compilatie CD samengesteld, waarbij de nummers troost én perspectief voor de toekomst moeten bieden.

1. I’m so Excited (The Pointer Sisters, 1982)
Dit tijdsloze popliedje uit de jaren ’80 is een perfecte weergave van de gemoedstoestand van de A3 na de monsterzege tegen Madjoe. Er was de perfecte trainingsopkomst, de individuele coaching en de statistieken. Er waren zelfs videobeelden. De warming-up kon niet beter en ook alle koppies stonden dezelfde kant op. De wat oudere discodippers onder u kennen de motiverende tekst van voor naar achter: ‘I’m about to lose control’ was helaas net even dat stukje dat de prestatie-motivatie gerichte equippe uit Leiderdorp vergeten was.

2. What’s Going On? (Marvin Gaye, 1971)
‘Whats Going On?’ had direct na het fluitsignaal ingestart kunnen worden. Tegen de verwachting van velen in trad TOP A6 met een mixteam aan dat een heel aardig balletje kon gooien. De openingstreffer was nog voor Velocitas, nadat Marlies een korte kans genadeloos afstrafte. Daarna liepen de Leiderdorpers steeds één punt achter de feiten aan. Dat er uiteindelijk gerust zou worden met een stand van 8 – 8 is een compliment waardig. Marvin Gaye zou trots geweest zijn, de coach was dat zeker.

3. Oops… I Did It Again (Britney Spears, 2000)
Tijdens rust was daar het besef van de spelersgroep, dat even tot inkeer leek te komen. De wedstrijd van vandaag zou geen moment de romantiek van vorige week gaan brengen. Er moest op karakter gewonnen gaan worden. Het was dan ook jammer dat Velocitas A3 direct na rust weer tegen TOP én zichzelf speelde. En dat terwijl het lang niet zo slecht was als de spelersgroep deed vermoeden. Dewi Lagerberg werd gezocht en gevonden en de inzet was 100%. Maar zoals de profetische woorden van Britney al ‘got lost in the game’ zongen, leek de A3 de frustratie bij vlagen even niet de baas te kunnen.

4. Talk Dirty To Me (Jason DeRulo, 2013)
Toegegeven, vieze woorden kunnen soms best fijn zijn. Er is echter een tijd en plaats voor alles en dirty talk hoort niet op een korfbalveld thuis. Toch waren daar de met adrenaline gevoede lyrics tijdens de wedstrijd, die maar weinig aan de verbeelding overlieten. Wellicht dat de tekst ‘tell me sweet little lies’ van Fleetwood Mac een betere keuze voor de tweede helft was geweest. Iets dat overigens wél luidkeels werd ingezet door Lisa, Annejet en Demi, die vanaf de bank het team door deze moeilijke wedstrijd probeerde te helpen.

5. It Wasn’t Me (Shaggy, 2000)
De met affaires besmeurde tekst in het liedje van Shaggy is wellicht wat te zwaar van stof voor een korfbalwedstrijd op de zaterdagmiddag. Toch veranderde het bewierookte samenspel van de A3 zo nu en dan in overspel, waarbij de beschuldigende vingertjes alle kanten op wezen behalve naar de spiegel. Zelfreflectie is belangrijk, in goede én minder goede tijden, in relaties én korfbalwedstrijden. De focus was weg en het onbegrip was terug. Resultaat: Ballen werden misplaatst, strafworpen gemist en de overtredingen waren niet nodig. Toch wist de A3 richting het einde van de wedstrijd ineens weer angstvallig dichterbij te kruipen, waardoor een gelijkspel nog tot de mogelijkheden behoorde.

6. Happy Ending (Mika, 2007)
Uiteindelijk zou de A3 na een zwaar bevochten wedstrijd in TOP de meerdere moeten erkennen. 12 – 11 was een uitslag waar niemand met een groen-blauw hartje op zat te wachten. Helaas heeft de A3 een belangrijke les geleerd: Het gaat niet altijd zoals je had gehoopt. Toch hebben de spelers ook deze week weer alles gegeven. Vergeten en vergeven en door naar volgende week. Want het zaalseizoen is pas net begonnen en het kampioenschap nog niet beslist.

Bonus Track 1: Where Is the Love? (Black Eyed Peas, 2003)
Met de topper SDO A1 – Velocitas A3 op het programma zullen de Leiderdorpers hard aan de slag moeten om snel het tij te keren. Blik op oneindig en focus op teamwork. Wellicht komt het teamuitje van aanstaande vrijdag als geroepen. Er is de stille hoop dat de patat bij de McDonald’s naast een overdaad aan zout ook nog wat vitamine liefde zal bevatten.