Velocitas A3 kiest: de A3 Awards

Het is alweer even geleden: de laatste zaalwedstrijd van Velocitas A3. En toch had u nog een wedstrijdverslag tegoed. Het verlate verslag had alles te maken met de ‘A3 Awards’, een competitie waarbij we excellentie belonen met een A3 award. Het was erg lastig kiezen maar er is goed nieuws: de jury is er uit! Aan de hand van de laatste zaalwedstrijd van de A3 tegen Crescendo nemen wij graag even de winnaars van de felbegeerde A3 Awards met u door.

Winnaar categorie ‘A3 – Beste Cinematographie’ : Ramon van Valderen
Als er één terugkerend patroon van afgelopen seizoen opvalt, is het wel de aanwezigheid van Ramon van Valderen. De beste jongen zegt weinig maar als je goed kijkt is ‘ie dikwijls op de reservebank van Velocitas A3 te vinden. Niet als invalskracht natuurlijk, de A3 selectie kan prima de eigen boontjes doppen. Nee, Ramon heeft zich de afgelopen maanden druk ingespannen om de wedstrijden van A3 op bewegend beeld vast te leggen. Het siert Ramon dat ‘ie zich altijd weet te redden met de apparatuur die voor handen is, van echte camera’s tot mobieltjes met barsten. En bij de wedstrijd tegen Crescendo A2 zat de jeugdige camerman ook gewoon weer op de bank om alles vast te leggen. Het gerucht gaat overigens dat Ramon zich voornamelijk inspant om Annejet Bosman een plezier te doen. Tot het tegendeel is bewezen gaat de jury van de A3 Awards hier echter niet vanuit. Ramon kan zijn prijs (een bioscoopbon) komen ophalen bij Annejet.

Winnaar categorie ‘A3 – Vrouwen, Emancipatie & Participatie’ : Velocitas A3
Toegegeven, Velocitas A3 die een A3 award wint is een beetje hetzelfde als ‘Wij van WC-eend kiezen WC-eend’. En toch is er geen team dat deze award meer verdient van Velocitas A3. Tegen Crescendo begon er zelfs een vak dat helemaal uit vrouwen bestond. En wat bleek de eerste 10 minuten: die deden helemaal niet onder voor de ‘met mannen versterkte’ verdediging van Crescendo. Het balletje ging heerlijk rond. alleen de doelpunten kwamen er maar niet van. En dan sta je als vrouwenkwartet al snel tegen jezelf te spelen. Het was dan ook niet geheel verrassend dat de score al snel 0 – 2 in het voordeel van de Leidse bezoekers was. Er was zelfs een snufje onderlinge ergernis te bespeuren. Maar die award is natuurlijk gewoon verdiend. Omdat we van powervrouwen houden.

Winnaar categorie ‘A3 – Ach Kijk Die Actie Nou’: Maurice van der Meer en Jop Rodenhuis
Naar achteren wegtrekken, balletje krijgen en afmaken. Het klinkt zo simpel maar doe het maar eens. Nou, dat lieten de twee heren van de A3 zich geen twee keer zeggen. Het zojuist in de aanval gekomen vak hadden maar één aanval nodig om de aansluiting te vinden. Maurice trok vanuit de aangeef weg, Jop zag het gebeuren en wierp een streep. De krullenbol wachtte tot zijn heer de revue gepasseerd was, strekte zich uit en gooide de bal onderhands in de korf. Een prachtig punt dat op een luide ‘oooooooooooh!’ van het publiek kon rekenen. Helaas kon ook camerman Ramon niet verhinderen dat de scheidsrechter precies tussen de lens en de actie van Maurice en Jop was gaan staan. Dit tot grote teleurstelling van de NOS, die zich ineens genoodzaakt zag om ‘dan maar gewoon’ voetbal uit te zenden op de zaterdagavond.

Winnaar categorie ‘A3 – Even Vallen En Weer Opstaan’: Velocitas A3
Ja, de A3 valt in de prijzen dit jaar, maar ook deze award is namelijk geheel verdiend. A3 had het namelijk lastig tegen Crescendo, bepaalde zeker voor rust niet het tempo en had de grootste moeite om aan te haken. De pauze kwam dan ook als geroepen. Toch gaf de ruststand van …. hoop voor de tweede helft. De tweede helft is al vaker de helft gebleken waarin Velocitas A3 het verschil wist te maken. En ook nu kwam het overschot aan dames en het ondertal aan heren van de A3 weer met groot zelfvertrouwen de kleedkamer uit. Wat volgde was een spelletje dat volgens Pascale erg op schaken leek maar dan met een bal en twee korven. Velocitas begon dichterbij te kruipen. Een punt van Crescendo werd beantwoord door twee punten van de A3. De Leidse koppies werden nerveus, de Leidse coach begon the schreeuwen en het publiek leefde op: een comeback was mogelijk. Met nog een paar minuten op de klok was daar het voortschrijdend inzicht van de bookmakers en de optimisten: Velocitas A3 wist langszij te komen. Dit onder luid gejuich van een goed gevulde Does, die net als de spelers in de wedstrijd gegroeid waren.

Winnaar categorie ‘A3 – Pechvogelaward’: Ilse Robbers
Velocitas A3 had een comeback gemaakt en Crescendo was rijp voor de slachtbank. Dewi miste al een doorloop op de winst maar een winst zat wel degelijk in de lijn der mogelijkheiden. Dat zag ook Ilse Robbers, die als pure pinchhitter in het veld was gekomen en al eerder had weten te scoren. Met nog een aantal luttele seconden op de klok en een gelijke stand kreeg Ilse nog éénmaal de bal in haar handen. Spelers, staff, publiek en zelfs de kinderen die in de kantine van de Does een zwemdiploma kregen hielden hun adem in toen Ilse met haar geperfectioneerde techniek de bal omhoogwierp. De bal leek zo lang onderweg dat mensen blauw begonnen aan te lopen. Helaas: de bal viel in de korf, bedacht zich halverwege, keerde om en viel aan de verkeerde kant weer uit de mand. Een zucht van teleurstelling en ademnood deed de Does tochten. Eindstand: 12 – 12.

Winnaar categorie ‘A3 – Supporteraward’: U!
Met de laatste zaaldwedstrijd en het eerste gelijkspel van het seizoen wil de A3 graag alle supporters ook wel bekend als ‘de ouders’ bedanken, die meer dan eens worden vergeten in de lofzang die sportteams ten dele vallen. Er zijn namelijk leukere dingen te bedenken dan een stel saggerijnige pubers in de auto op zaterdmiddag na een verloren wedstrijd. Of juist een stel gezellige pubers in huis op een ‘A3 spelletjesavond’. Toch waardeert de A3 uw support ten zeerste, ook al laten ze dat misschien nooit zien. De gehele jury was het er dan ook unaniem mee eens dat u deze award het meest verdient. Of u nog wel even de resterende zes wedstrijden wilt rijden / aanmoedigen / regelen / afzien. Maar dat geheel terzijde.

Scroll naar boven