Velocitas A3 ongeslagen kampioen

Velocitas A3 is afgelopen zaterdag ongeslagen kampioen geworden. In de laatste thuiswedstrijd werd het Leidse KZ Danaïden met 15 – 8 verslagen. Met de overwinning op de Leidenaren sluit het team een indrukwekkend veldseizoen af, waarbij Velocitas geen enkel puntverlies heeft geleden.

Stiekem was de strijd om het kampioenschap al een beetje beslist: Vorige week nam de A3 van Velocitas het op tegen directe concurrent TOP. In de spannende uitwedstrijd werd er uiteindelijk met 11 – 12 gewonnen, waardoor de titel de Leiderdorpers niet meer kon ontlopen. Omdat kampioen worden op eigen veld nou eenmaal een stuk leuker is werd er besloten om het feestje nog één wedstrijd uit te stellen.

In de drukbezochte wedstrijd gingen de junioren van Velocitas nerveus van start. Even leek het er op alsof de junioren zich niet bewust waren van het feit dat het kampioenschap al binnen was. Velocitas kwam op achterstand, miste een groot aantal strafworpen en wist maar niet in de flow van afgelopen weken te raken.

Na een kwartier waren de zenuwen echter volledig verdwenen. Met een aantal mooie schoten werd de achterstand ongedaan gemaakt en kwam de motor weer op gang bij de Leiderdorpers. Al snel kwamen de Danaïden onder grote druk te staan in zowel de verdediging als aanval, waarbij het team zich gedwongen voelde om schoten van grote afstand te lossen. Het bleek een voorbode voor het verdere verloop van de wedstrijd. Waar Velocitas keer op keer de gaten in de verdediging van de Leidenaren wist te vinden, strandden de pogingen van KZ in de handen van de Leiderdorpse verdedigers. Met een eindstand van 17 – 8 kon Velocitas eindelijk beginnen aan het kampioensfeest, dat met de ongeslagen status meer dan verdiend is.

Het kampioenschap is gezien de samenstelling van het team indrukwekkend te noemen. Met een tekort van twee heren is Velocitas genoodzaakt om elke week twee dames tegen heren te laten spelen. Velocitas A3 heeft laten zien dat met hard werken en slim spelen niets onmogelijk is.

Scroll naar boven