Velocitas A3 piekt tegen Haarlemse Kerstbomen

Ach ja, december. Het is moeilijk om de met tradities gevulde maand los te zien van het A3 selectieteam waar we de afgelopen maanden zo van zijn gaan houden. De spelers hebben genoten van de support en bedankten dan ook het publiek voor de steun van afgelopen jaar door 2016 in stijl af te sluiten: tegen Haarlem A2 werd met 10 – 8 gewonnen.

Het is de fans niet ontgaan en ook zeker de spelers niet: direct na aanvang van de wedstrijd werd de ambiance van sporthal de Does gevuld door een aantrekkelijke vrouwenstem met coachende en lieve woorden: tot grote opluchting van velen stond Liesbeth van den Berg weer eens langs de lijn en kon er eindelijk écht om de winst gespeeld gaan worden. Niet iedereen was opgelucht overigens. A3 selectiespeler Jop Rodenhuis werd erg nerveus van de terugkeer van de krullende brunette. ‘Mijn hartjebegon sneller te kloppen en lk kreeg niks meer door mijn keel toen ik het fantastische nieuw hoorde’, aldus de kleine speler van formaat. Jop heeft al weken ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carey op repeat staan en was blij dat hij zijn lang gekoesterde kerstwens eindelijk in vervulling zag gaan.

Gelukkig was het Pascale van Oele die haar hormonen wél in bedwang wist te houden. Zonder blikken of blozen nam Pascale haar team op sleeptouw en wist ze al snel Haarlem op een achterstand van twee punten te zetten. Beiden prachtgoals met bijna perfecte uitvoer. Het eerste punt viel zó snel dat zelfs de camera achteraf van niets bleek te weten. Wellicht lag dat aan cameravrouw Marlies Smit, die na een wilde zoektocht naar wedstrijdkleding ook al het eerste verzamelmoment aan zich voorbij zag gaan. Wél op camera staat de prachtige combinatie van Bosman & Bosman, die lieten zien dat de feestdagen een echte familieaangelegenheid zijn. Bosman zag de ruimte van Bosman en speelde Bosman perfect aan. Bosman hoefde geen twee keer na te denken over de verkregen korte kans en wist op technisch perfecte wijze af te ronden. Ook aanvoerder Lisa van Zwieten was geroerd door de prachtige aanval en liet dat soms luid snotterend merken.

Haarlem A2 heeft gelijkheid tussen man en vrouw hoog in het vaandel staan. Dit resulteerde in een Haarlemse heer die zich tussen het vrouwengeweld mengde. Dewi Lagerberg was echter niet onder de indruk en wist de heer meermaals met het rokje tussen de benen af te laten druipen. Het was een perfecte weerspiegeling van de eerste helft: met een ruststand van 5 – 1 zaten de Leiderdorpers al praktisch met hun gedachten bij het kerstdiner. Met uitzondering van Demi van Wezel, die het rustmoment aangreep om voor de twaalfde keer haar kerstvakantie in de Verenigde Staten nog één keer door te nemen.

Zoals kerstdiners soms wel érg lang kunnen duren (Julia Janssen was al begonnen met dineren en daarom afwezig), kwam ook het scoren van de Leiderdorpers maar lastig op gang in de tweede helft. Haarlem had zich échter wel herpakt en wist puntje voor puntje dichterbij te kruipen. Met een stand van 8 – 8 realiseerde de A3 zich dat het twee voor twaalf was en de champagne nog even niet ontkurkt kon worden. Gelukkig was daar Maurice van der Meer, die zich piekfijn wist te redden tegen zijn kerstboomlange heer en het team keer op keer in staat stelde om de laatste minuten nog eens stevig aan te zetten.

Net toen Haarlem aan een stunt zat te denken wist Ilse Robbers uiteindelijk de wedstrijd in het slot te gooien. Eén nerveuze strafworp en een prachtig schot later en de nummer twee van de poule mocht zonder punten terug naar Haarlem reizen. En de A3? Die was weer in de McDonalds’ te vinden. Want ook al komt het einde van het jaar steeds dichterbij, één goed voornemen per dag is meer dan genoeg.