Velocitas A4 – Atlantis A2

‘Zie de lamp schijnt door de korf
Velocitas A4 staat weer klaar
‘T Heerlijke momentje is gekomen
De derde zaalwedstrijd’

Jaja, vandaag mogen we weer. Met een weekend vol met sinterklaasliedjes, chocoladeletters en cadeautjes in het vooruitzicht stappen we het veld op. Ondanks dat we allen een uitgebreid verlanglijstje in onze schoen hebben gedaan, hopen we allemaal het allermeest op een specifiek cadeau van de Sint: een keertje winnen. Gelijk spelen vinden we natuurlijk ook geen straf.

De wedstrijd begint aan onze kant wat rommelig. Bij Atlantis lijken ze daar geen last van te hebben: het staat al snel 0-1. Robin ​maakt een einde aan de lichte chaos in zijn vak: hij scoort de 1-1. Het loopt na de helftwissel erg lekker in dat vak, Lianne en Puck scoren kort na elkaar. De stand is inmiddels 3-3. De spelers van Atlantis spartelen er vervolgens vandoor: ze gooien maar liefst 4 ballen de korf in. Kevin maakt daar een ruw einde aan door een prachtige korte kans te scoren. Na nog een doelpunt tegen te hebben gekregen, maakt Puck alweer haar tweede doelpunt! Met een prachtige doorloop legt ze elegant de bal in de korf en maakt daarmee de stand 5-8. Een paar minuten voor rust scoren onze tegenstanders nog een afstandsschot, bijna direct gevolgd door een score van Lara. Met op het scorebord een stand van 6-9 gaan we de rust in.

Invalcoach Anita raadt ons aan om wat rustiger te spelen en onze tijd te nemen wanneer we schieten. Het is vooral zaak dat al die mooie kansen die we hebben er nou eindelijk eens in gaan.

Atlantis scoort bijna direct na het fluitsignaal alweer haar 10e doelpunt. Wanneer we een strafworp krijgen, staan de spelers van Atlantis niet goed. Hierdoor krijgen we nog een strafworp. Ook deze wordt helaas gemist. In de aanval die erop volgt wordt er wéer een overtreding gemaakt, waardoor Iris een vrije bal mag nemen. Vol overtuiging knalt ze de bal erin en maakt er 7-10 van. Invalster Manon gooit van grote afstand een bal richting de korf. 8-10. Met nog 10 minuten op de klok blijft het toch kriebelen: zouden we gelijk kunnen spelen? Helaas zit dat er niet in, Atlantis laat de zaalwacht nog 2 keer op het knopje drukken. Eindstand: 8-12

Helaas heeft Sinterklaas ons niet gegeven wat we graag wilden, maar wat hij ons wel gaf, waren 8 mooie doelpunt en maar liefst 4 geweldige invallers. Manon , Bas en Tom uit de B waren bereid om ons team te versterken. De 4e invaller was Anita die ons graag wilde komen coachen. Heel fijn dat jullie er waren!

Ook deze week is Iris er weer klaar voor en klapt ze voor alweer de 4e keer haar moppentrommel open. Uit het gapende gat vol met fantastische grappen haalt ze weer een prachtexemplaar tevoorschijn.

“Sinterklaas is in het winkelhof en Elsje mag op zijn schoot zitten. Sinterklaas vraagt aan Elsje; ‘En wat is jouw naam?’ Elsje kijkt Sinterklaas boos aan. Sinterklaas herhaalt de vraag, waarop Else nu verontwaardigd antwoordt; ‘Dat heb ik je vanmorgen op school ook al verteld en nu ben je het al vergeten!’”

Voordat ze de moppentrommel weer zorgvuldig in haar tas deed, schoof ze me nog een briefje toe, waarbij ze fluisterde: ‘Deze mop is alleen voor kinderen boven de 14…’

“Sinterklaas wil graag van Lien weten wat ze in haar schoen wilt hebben. Lien vraagt om ‘de pil’. Sinterklaas snapt het niet en vraagt aan Lien waarom ze de pil wil. Lien antwoord: ‘Ik heb nu al 6 poppen en ik wil er niet meer.’”