Velocitas A4 – ESDO A1

Na een weekje school is daar eindelijk de zaterdag weer. Vandaag zullen we voor de laatste keer dit seizoen De Does betreden.

We moeten vandaag tegen ESDO, waarmee we gedeeld vierde staan. Vandaag winnen betekent de Kockengenaren definitief achter ons laten. Vandaag verliezen zou kunnen betekenen dat de vierde plaats verleden tijd is, afhankelijk van wat de andere ploegen doen.

Ons trouwe publiek is natuurlijk aanwezig maar voor zij die niet konden komen, wordt er een livestream op Facebook gerealiseerd. Wat jammer is, is dat ‘De Does wifi’ het daar niet helemaal mee eens is en onze kijkers alleen wat pixels konden aanschouwen. Het prachtige commentaar van Manon Robbers en Fenne Bosman was echter genoeg voor de echte liefhebber om de wedstrijd te kunnen volgen.

De wedstrijd begint goed. Korte aanvallen met veel kansen volgen elkaar aan beide kanten op. Al vrij snel staat het 1-1, met aan onze kant een score van Lianne Belt. Na een strafworp tegen legt ook Robin Holswilder de bal in de korf, 2-2. Daarna gaat ons spel helaas neerwaarts. Ballen worden wel naar de paal gegooid maar gaan allemaal (net aan) mis. In beide vakken hebben wij dit probleem en dat valt op want wisselen doen we genoeg. ESDO heeft namelijk geen last van de ongunstig gezinde korfbalgoden die blijkbaar bovenin de hal hangen, zij maken maar liefst 5 punten en zorgen zo voor een ruststand van 2-7.

Na de rust ruilen we de livestream in voor wat trommels, waarvan gretig gebruik wordt gemaakt door zaalwachten Ivar van Driel en Laurens Boudewijn. Beide heren slaan hun ledematen uit hun lichaam en moedigen ons op die manier aan. Ivar houdt dit de gehele tweede helft vol, iets waar we veel respect voor hebben. Of het ons echt geholpen heeft weet ik niet, maar ik kan je vertellen dat mijn heer er in ieder geval knettergek van werd. Deze enorme aanmoediging vanaf de zijlijn sleept ons helaas niet naar de winst, integendeel, we zakken nog verder af. In totaal scoren wij in deze helft nog 1 maal, een doorloopbal van Eef Budding, en ESDO nog 3 maal. Eindstand: 3-10

Helaas hebben we deze wedstrijd verloren. Maar niet getreurd, we zijn onze 4e plaats niet kwijt, zal later blijken. Ook ons positieve doelsaldo hoeven we niet uit te zwaaien. Het vermindert fors maar blijft hangen op +2. Dit zorgt ervoor dat we het zaalseizoen afsluiten met een glanzende gedeelde 4e plaats als ploegje dat aan het begin alles verloor. Wanneer we onze prestaties in de zaal vergelijken met die op het veld, kunnen we zeker erg tevreden zijn. Meerdere fantastische overwinningen mochten we op onze naam schrijven.

Op 1 april zullen we weer een wedstrijd spelen, hopelijk in het zonnetje. De eerste trainingen zitten er alweer op en we kijken nu al uit naar de eerste overwinning!

NEWSFLASH: Door omstandigheden is de moppentrommel niet open te krijgen deze week. Mocht de politie vragen waarom niet, de schuldige heet: ‘tentamenweek’.

Scroll naar boven