Velocitas A4 – KZ Danaïden A4

Na 2 korfballoze zaterdagen is het eindelijk weer tijd om een nieuw potje te spelen. Vandaag moeten we tegen de koploper KZ Danaïden. Het weer zit ons ontzettend mee vandaag: de zon knalt bijna z’n voegen uit. Waar we vorige wedstrijd lang met onze vinger in de lucht hebben gestaan om de windrichting en daarmee de gunstigste korf om mee te beginnen te bepalen, moeten we deze week vooral rekening houden met het feit dat we liever niet verblind worden door iets anders dan onze schitterende doelpunten. Al met al hebben we weer onnoemelijk veel zin om de tegenstander omver te blazen. Dat zal wel veel moeite kosten vandaag, want er is geen pufje wind te voelen die ons kan helpen.

Na een uitgebreide teambespreking onder leiding van onze coach Sanne Glasbeek met als thema ‘Wij zijn sowieso mooi weer spelers’, stappen we het veld op. De temperaturen lopen al vrij snel nóg hoger op op ons geliefde Veld 2 door onze denderende aanvallen. Alles lijkt te lukken, behalve 1 klein dingetje: scoren. Bal achter bal gaat net langs de korf of rolt er op het laatste nippertje nog uit. De Leidenaren hebben daar totaal geen last van: zij krijgen een ruime voorsprong, tot aan 0-4. Plotseling grijpt Kevin alle hitte aan die KZ Danaïden naar het hoofd gestegen was en maakt ons eerste doelpunt. Na nog een puntje van de tegenstanders zakt heel de wedstrijd even in. Bijna 35 minuten in de volle zon wordt iedereen even teveel en er wordt menig keer aan elkaar gevraagd: ‘Zeg is die helft nou nóg niet afgelopen?’

Na de welverdiende rust gaan we weer vol frisse moed het veld op. We staan weliswaar 1-5 achter, maar de wedstrijd is zeker nog niet verloren. Iris is het daar zeker mee eens en gooit er ook maar eens een balletje in. KZ Danaïden gooit 2 balletjes in de korf, gevolgd door nog een mooie score van Iris. 3-7. Plotseling voelen we nattigheid. Een Leidse dame roept vol enthousiasme: ‘YES REGEN’. Helaas moeten wij haar uit haar (natte) droom halen wanneer wij constateren dat de ‘regen’ van de velden van onze hockeyburen komt. Binnen enkele seconden is de nattigheid dan ook verdwenen en hervatten wij onze focus. En met succes: Lianne scoort een korte kans. 4-7. De Leidenaren scoren nog 2 ballen voordat de scheidsrechter de hete strijd affluit.

Helaas hebben we 4-9 verloren, maar we hebben vele mooie acties kunnen maken. De trainingen van de afgelopen weken hebben zeker effect gehad. Het zou alleen fijn zijn als onze moeite ook beloond wordt. Wellicht met een mooie uitslag volgende week, wanneer we in Leiden dezelfde tegenstander als deze week zullen treffen.

De altijd fenomenale humor van Iris is ook deze week weer paraat. Met haar grote zonnebril op en een klein montuur voor de moppentrommel (Je moet er goed voor zorgen toch?) overhandigt ze me het zonnetje van deze week. ‘Een Hollander doet mee aan de lotto. Vraag aan hem: “Wat doe je als je de honderdduizend wint?” “Natellen”, zegt de man.’

Scroll naar boven