Velocitas A4 – Madjoe A2

Er was eens een dorpje. En in dat dorpje was een korfbalclubje. Op dat korfbalclubje floten 2 scheidsrechtertjes tegelijkertijd op hun fluitjes: de A3 en A4 gaan spelen. 2 teampjes, met maar 1 cijfer maar toch een wereld van verschil. Het ene teampje wordt overspoeld door spelertjes (maar liefst 12), het andere teampje staat met net genoeg in het veld. Het ene teampje is verzekerd van een kampioenschap, de ander van de laatste plaats.

Dat de A4 op de laatste plaats staat betekent niet dat er totaal geen winst in het vooruitzicht ligt. Uit speelden we tegen Madjoe 8-3 en is er na afloop hard getraind zodat we deze wedstrijd beter weerstand konden bieden.

Al snel scoren de Rijnsburgers het eerste doelpunt en pakken een korte voorsprong. Vrij kort, want Velocitas komt een paar minuten daarna op een voorsprong die uitloopt naar 3-1 door de scores van Julia de Rave, Fleur Bekooy en Robin Holswilder. We blijven voor staan tot de 4-2, waarna Madjoe weer omhoog klimt. Lang staat het gelijk op 4-4 en we gaan de rust in met 5-5, waarvan er inmiddels maar liefst 3 doelpunten op Robin’s naam staan.

Na de rust staan we helaas vrij snel achter: 5-7. Lara Vaneman is het daar niet mee eens en knalt er een doelpunt in. 6-7. Madjoe neemt weer de leiding en komt voor tot 8-11. In de laatste 10 spannende minuten komen we, door doelpunten van Lianne Belt en Fleur, helemaal terug tot 10-11. Zouden we dan toch gelijkspelen of misschien zelfs winnen? Robin weet daar wel raad mee en gooit inmiddels alweer zijn 6e bal erin. 11-11. De scheids geeft aan dat er nog 1 minuut te spelen is en dan gebeurt het toch: Madjoe scoort.

Na de 2 laatste fluitsignaaltjes op het korfbalclubje stijgt er vanaf het ene veldje een hard gejuich op: de A3 is kampioen. Wij zijn (helaas) alles behalve kampioen, maar zijn alsnog blij. Dit seizoen zijn we nog nooit zo dichtbij geweest en dat is een hele prestatie op zich. Wie weet wat het zaalseizoen brengt, want uiteindelijk leven allebei de teampjes nog lang en gelukkig.

Speciaal voor Iris hier nog een korte inzage in haar uitgebreide moppentrommel: Wat krijg je als je een gazelle met een geit mixt? Gazellegeit. (Stel je nu een lachende Iris voor en je bevindt je precies in de situatie waarin ik mij in de afgelopen week meerdere keren bevond) (Ik hou wel van je hoor Iris)

Scroll naar boven