Velocitas A4 – Meervogels A4

Na vele korfballoze zaterdagen is het moment eindelijk daar: een zaterdag mét een korfbalwedstrijd. Het lijkt een eeuw geleden dat we op het kunstgrasveld stonden in het zonnetje met 15 graden. Aangezien de temperatuur inmiddels behoorlijk is gedaald, zijn we blij dat we weer wedstrijden in de zaal mogen spelen.12 prachtige wedstrijden liggen in het vooruitzicht en uiteraard hopen we vaak de overwinning te mogen vieren.

Terwijl Sinterklaas weer voor het eerst op het Nederlandse vasteland stapt, stappen wij weer voor het eerst op de paarse vloer van De Does. Vol verwachting klopt ons hart: wie de winst krijgt, wie het verlies.

Wat direct opvalt is dat beide kanten moeite hebben om te scoren: aan het eerste doelpunt gaan vele kansen vooraf. Het eerste doelpunt wordt uiteindelijk gemaakt door de gasten. Kevin van Wezel scoort vervolgens de 1-1. Na de helftwissel speelt invalster Ilse Robbers Lianne Belt slim aan: ze maakt de stand met haar schot 2-1. De Meervogels vliegen er zodra ze de bal weer krijgen vliegensvlug vandoor: een paar seconden later staat het 2-2. Het spel wordt even stilgezet door één van de coaches van de wedstrijd voor ons. Ze zou graag de wedstrijdbal meenemen aangezien zij naar huis gingen. Na deze kleine onderbreking waarin we meerdere ballen in onze handen gedrukt krijgen die toch weer niet gebruikt mogen worden, weten we de stand voordelig te maken voor onszelf: Iris Nieuwenhuizen maakt de 3-2. Met deze voorsprong gaan we de rust in.

De tweede helft fladderen de Meervogels opnieuw weg met de punten, of beter gezegd: ze vliegen keihard weg. De vogels komen eindelijk tot stilstand wanneer ze tegen de muren van De Does knallen als Kevin de stand op 4-6 zet met een strafworp. We komen zelfs nog dichtbij omdat Robin Holswilder ook nog scoort: 5-6. 2 minuten voor tijd komt één van de tegenstanders ten val. De wedstrijd wordt kort stil gelegd en begint weer heel abrupt. In de chaos scoort invalster Dewi Lagerberg bijna. De Meervogels straffen dit af door de zaalwacht voor een laatste keer op de knop te laten drukken: eindstand 5-7.

Helaas hebben we weer verloren, maar we waren zeker dichtbij. Dit belooft veel goeds voor de komende 11 wedstrijden. Bovendien hebben we tijd genoeg om te trainen op de dingen die niet goed gingen: 26 november spelen we pas weer.

Deze week krijgen jullie als trouwe lezers weer een exclusieve inzage in de uitgebreide moppentrommel van Iris Nieuwenhuizen! Vanwege onze tegenstanders koos ze voor een grap over vogels. “Er zit een duif in de wei met een koe. Zegt de duif: ‘roekoe roekoe’. Zegt de koe: ‘roeduif roeduif’.”

Een hele fijne en sportieve week gewenst!

Scroll naar boven