Velocitas A4 – Reflex A1

Na een weekje vakantie vol bankhangen, series kijken en helaas voor sommigen ook hard leren, is de zaterdag weer aangebroken. Naar deze zaterdag kijken we maar liefst 2 weken uit: de zaterdag dat we van Reflex zullen winnen. Precies 2 weken geleden stonden we tegenover ze in Woerden en verloren toen nét aan, met 9-8. Met pijn in ons hart liepen we toen het veld af met maar één gedachte: thuis verslaan we ze. En goed ook.

Bejubeld door een publiek met onze uitzinnige fans en bovendien onze inmiddels vaste wedstrijdfotograaf stappen we het veld op. In de eerste aanval is het meteen raak: Iris scoort vanuit een doorloop. Kort daarna gooit ook Eef de bal in de mand, 2-0. Na een tegendoelpunt legt Robin de bal in de korf door middel van het nemen van een strafworp, inmiddels 3-1. Na een score van Reflex staat het alweer 3-2. Vorige week was dit onze ruststand, deze week staat het al na 10 minuten op het bord. Het tempo zit er in elk geval lekker in, ondanks dat we vandaag tegen Reflex spelen. De Woerdenaren komen nog dichterbij en trekken de score omhoog tot 3-3. Robin en Iris scoren beide weer met prachtige ballen, afgewisseld door 1 score van de tegenpartij. Met een lichte voorsprong,     5-4, lopen we de kleedkamer in.

Na een peptalk van Fleur en Manon , met wat enthousiaste inmenging van Eef en Iris, komen we al schreeuwend naar het veld gerend. Ingeluid door een mooie bal van Eef gaan we vrolijk door met waar we voor de rust mee bezig waren: om en om scoren. Reflex vat haar poging tot een serie op, gevolgd door Kevin van Wezel. Nadat Reflex nog een score in de zak kan steken, zou Eef dat ook kunnen doen. Kunnen doen ja, want in haar rokje is natuurlijk geen zak te bekennen, laat staan de mogelijkheid om haar zojuist gemaakte score erin op te bergen. 8-6. Maar dan stokt de afwisseling van scores: Kevin, Robin en Julia gooien achtereenvolgens schitterende ballen richting het grote gele gevaarte, 11-6 al. Hierna zet Reflex hun inmiddels bekende strategie voort: om en om scoren. Met scores van Puck , Manon en Robin wordt hun verlangen vervuld. Wat voor Reflex toch een beetje jammer is, is dat het inmiddels al 14-9 staat. Tijd om van strategie te veranderen? Wellicht is het daar iets te laat voor. Kevin vindt het zeker niet te laat om de serie nog even te doorbreken en scoort de laatste bal van deze wedstrijd, 15-9.

Vol enthousiasme rennen we naar elkaar toe. We hebben een winst te pakken, onze rivaal is verslagen en als klap op de korf schuiven we stralend omhoog in het klassement. En niet zo’n beetje ook: door dit spektakel mogen we zegevieren op een knusse gedeelde vierde plaats. Toch net iets gezelliger dan die afgelegen, ongure zevende plaats, waar je slechts vergezeld wordt door 1 ander team. Op die gedeelde 4e plaats zijn wij overigens de enige met een positief doelsaldo, iets dat pas weer voorkomt bij de nummer 2 in de competitie. Best lekker toch?

Met nog 2 wedstrijden voor de boeg is het vooral belangrijk dat we doorgaan met waar we mee bezig zijn. Zoals Iris mooi sprak, zijn we ‘echt in de winning mood! Over Iris gesproken, haar goede grappen waren uiteraard ook deze week weer aanwezig: ‘Hoe ontsla je iemand vriendelijk? Je zegt: ‘Ik weet niet zo goed hoe we het zonder jou moeten redden, maar vanaf volgende week gaan we het toch proberen!

Scroll naar boven