Velocitas korfbal Leiderdorp ZKC ' 31

Velocitas alleen aan de leiding na winst tegen ZKC ’31

Het selectieteam van Velocitas gaat na afgelopen zaterdag weer alleen aan de leiding in de tweede klasse van de zaalcompetitie. Velocitas won in eigen huis van ZKC ‘31 met 27 – 20, terwijl medekoploper GKV niet verder kwam dan een gelijkspel tegen EKVA.

De Leiderdorpers begonnen veelbelovend aan de thuiswedstrijd. Binnen drie minuten stond er al een 2 – 0 voorsprong op het scorebord, dankzij punten van Simone Laman en Ivar van Driel.

Na de flitsende start zakte het spel van Velocitas sterk in. ZKC ‘31 wist met twee mooie afstandsschoten weer op gelijke hoogte te komen. De Zaandamse ploeg maakte van het momentum gebruik en wist Velocitas voor lange tijd het vuur aan de schenen te leggen. Na twintig minuten spelen keek de nummer één van de tweede klasse ineens tegen een achterstand van vier punten aan: 7 – 11.

Vlak voor rust begon Velocitas ineens weer mee te doen. Christel Zwanenburg benutte in de laatste minuut van de eerste helft een vrije bal, en bracht de stand weer op 11 – 11. Gezien de eerder opgelopen achterstand een morele overwinning voor Velocitas.

Ivar van Driel en Christel Zwanenburg in actie tegen ZKC ’31 (Foto: Frans van Herwijnen).

ZKC ‘31 was de eerste die na rust tot scoren wist te komen. Maar het was Velocitas dat al snel het betere van het spel liet zien. Kevin de Boer was heer en meester in de rebound en bracht de ploeg in gelegenheid om lange aanvallen te spelen. Langzaamaan begonnen de Leiderdorpers uit te lopen op ZKC ‘31, nu veel beter spelend dan in de eerste helft.

Misschien was het betere spel te danken aan de woorden van Leo van den Bos. Tijdens de rust had de coach van Velocitas het team op de hoogte gebracht over het feit dat GKV gelijk had gespeeld tegen EKVA. Bij een eventuele winst zou Velocitas alleen aan kop gaan in de competitie.

Ook in de verdediging liep het vele malen beter. Debby Halvemaan liep tegen de sterkste dame van ZKC ‘31. De Zaandamse aanvalster is normaal gesproken goed voor minimaal zes punten, maar werd vakkundig uitgeschakeld door ijzersterk verdedigingswerk.

Tien minuten voor tijd was de wedstrijd gespeeld. Met een voorsprong van vijf punten werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld. Toen Jet van Osnabrugge de eindstand bepaalde op 27 – 20, konden de supporters opgelucht ademhalen. De schrik had er even goed ingezeten, maar de overwinning was uiteindelijk meer dan verdiend.

Dankzij de winst én de misstap van GKV staat Velocitas nu met één punt verschil bovenaan in de eerste klasse. Daarmee is de competitie nog lang niet beslist, maar het initiatief herwonnen.

Scroll naar boven