Velocitas alleen aan kop na monsterzege tegen DSO

Velocitas 1 2n 2 Selectie 2017 2018

Velocitas staat sinds afgelopen zaterdag alleen aan kop in de tweede klasse van de zaalcompetitie. De Leiderdorpers wonnen afgetekend van DSO uit Alkmaar met 14 – 35, terwijl koploper Exakwa onderuit ging bij GKV. Velocitas is na vijf wedstrijden nog altijd ongeslagen in de zaalcompetitie.

Al snel na het startsignaal werd duidelijk dat Velocitas de bovenliggende ploeg was. DSO ging echter gepassioneerd de strijd aan en was niet van plan de punten eenvoudig weg te geven.

De eerste tien minuten ging de wedstrijd grotendeels gelijk op. Na een kwartier spelen wist Velocitas een gaatje te slaan. Drie snelle punten van Joachim Jägel en Ivar van Driel brachten de stand op 4 – 8. 

DSO zette de achtervolging in en stuitte vaak op de erg felle verdediging van Velocitas, die soms net iets té fel was. Een reeks aan vrije ballen en strafworpen werden door DSO koeltjes afgerond, waardoor de spanning nog niet helemaal uit de wedstrijd was. Toch was de voorsprong voor een Velocitas na een helft spelen comfortabel: 10 – 15.

In de eerste vijf minuten na rust sloeg Velocitas genadeloos toe. Debby Halvemaan vergrootte al in de eerste minuut de voorsprong naar zes punten.

Velocitas zag zijn kans en drukte door. Amper een paar minuten later stond het 10 – 20 en was de wedstrijd gespeeld. Velocitas greep het resterende deel van de wedstrijd aan om aan het doelsaldo te werken. De ploeg uit Leiderdorp zag dat de kansen bij Joachim Jägel en Ivar van Driel lagen, die vervolgens op hun wenken werden bediend. Samen scoorde het duo uiteindelijk twintig keer. Na zestig minuten korfbal stapte Velocitas het veld af met een monsterzege: 14 – 35.

De ruime overwinning was het niet enige goede nieuws voor de Leiderdorpers. Koploper Exakwa ging thuis onderuit tegen GKV met 17 – 27, waardoor Velocitas nu alleen aan kop gaat. Zowel GKV als Exakwa volgen op twee punten. Volgende week krijgen de Leiderdorpers eerstgenoemde op bezoek. Als de overwinningsreeks na aanstaande zaterdag nog intact is, heeft Velocitas een ideale uitgangspositie om het kampioenschap
binnen te halen.