Velocitas B1 kampioen na monsterscore tegen Fiks

Korfbal – Velocitas B1 is kampioen geworden door op indrukwekkende wijze Fiks te verslaan. Met een monsterscore van 26 – 8 was het doelsaldo hoog genoeg om directe concurrent Madjoe voor te blijven.

Velocitas had maar één taak tegen Fiks: Zoveel mogelijk scoren en zo weinig mogelijk tegen krijgen. Dit klinkt in eerste instantie misschien een beetje Cruijffiaans van aard maar was voor de B1 een cruciale opdracht zaterdag. Tegen concurrent Madjoe werd zowel in de uit- als thuiswedstrijd gelijk gespeeld en de tweede klasse kent geen ‘gedeeld’ kampioenschap. Bij een gelijke stand zou het doelsaldo de doorslag moeten geven. De spelers van de B1 wisten wat er op het spel stond en stonden te trappelen om aan de wedstrijd te beginnen.

En gescoord werd er. Het werd direct duidelijk dat de B1 de afgelopen trainingen heeft besteed aan het afmaken van kansen want het scoringspercentage lag veel hoger dan tijdens de voorgaande wedstrijden. Door goed afvangend werk kon er per aanval meerdere pogingen tot scoren gedaan worden, waardoor Fiks af en toe lange perioden niet aan aanvallen toe kwam. Het resultaat was een monsterscore van 26 – 8 in het voordeel van het team uit Leiderdorp.

Velocitas had er alles aan gedaan om het doelsaldo zo veel mogelijk op te krikken. Met de uitslag van KVS tegen Madjoe was er de bevestiging van het kampioenschap: De concurrent uit Rijnsburg kwam tegen KVS niet verder dan een 5 – 10 winst. Opgelucht konden de jeugdspelers eindelijk de bloemen in ontvangst nemen.

Scroll naar boven