Velocitas B1 kampioen na twee overwinningen op Avanti B2

Velocitas B1 is afgelopen zaterdag overtuigend kampioen geworden. Na een spannende thuiswedstrijd was de return een stuk minder spannend. Velocitas wint de tweede wedstrijd overtuigend met 7 – 14 en is terecht kampioen!

Vanwege Corona was de poule van Velocitas B1 in tweeën opgesplitst. Een kruisfinale van twee wedstrijden (één keer thuis en één keer uit) tegen de koploper uit het andere deel van de poule, moet uitsluitsel geven.

Toch wel spannend

Na de spannende thuiswedstrijd ( 14 – 13), weet de B1 dat het tweeluik nog niet beslist is. Het advies: koppies erbij, niets weggeven en scherp vanaf de eerste minuut. Dat is niet aan dovemansoren gericht: de verdediging staat als een huis. Na 1 helft spelen heeft Avanti er pas 3 gemaakt, Velocitas staat riant op voorsprong dankzij 8 gemaakte punten. De B1 weet dat het nog 1 helft focus nodig heeft om het kampioenschap binnen te slepen.

Nog 1 helft scherp

Onze toppers van de B1 spelen de wedstrijd professioneel uit. Ook de tweede helft is een echte teamprestatie, waar niemand voor zichzelf speelt en iedereen voor elkaar. Echt spannend wordt het dan ook niet meer: Avanti maakt er uiteindelijk één meer dan in de eerste helft, Velocitas maakt er 2 minder. Einduitslag: 7 – 14!

Kampioen!

De tweede wedstrijd laat er geen twijfel over bestaan: Velocitas B1 is de beste van de poule en is terecht kampioen geworden. Van harte gefeliciteerd met een teamprestatie van formaat!

Scroll naar boven