Velocitas B1 kampioen najaarscompetitie

Ook Velocitas B1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden. Er werd met 15 – 5 gewonnen van Refleks. Maar nog belangrijker: ALO wint van Dijkvogels en helpt Velocitas in het zwaar verdiende zadel.

Gespannen koppies bij de spelers van de B1 zaterdagmorgen. De kampioenswedstrijd die op het punt staat om te beginnen, is het probleem niet. De eerste ontmoeting met tegenstander Refleks werd namelijk overtuigend gewonnen met 17 – 7. 

Een slap begin

Nee, het is de eerste wedstrijd van het seizoen dat de aanleiding is van alle kopzorgen. Die werd namelijk verloren met 8 – 15 van Dijkvbogels, waardoor de B1 een eventueel kampioenschap niet meer in eigen hand heeft. Het team is afhankelijk van de belofte die de coach van ALO maakte. ‘We gaan echt heel erg ons best doen tegen Dijkvogels’ . 

Een moeder die een vergeten spijkerjasje komt ophalen, houdt de coaches van de B1 op de hoogte. En al na 10 minuten komt dan het verlossende woord; Velocitas B1 is kampioen. Omdat de eerste helft toch nog een beetje spannend is, besluiten beide coaches voorlopig niks te zeggen tegen het team.

Hebben jullie 1 minuutje tijd?

De bespreking in de rust is een goede, want vlak na aanvang van de 2e helft regent het doelpunten. Een mooi moment voor een time-out. ‘Jongens en meisjes, we zijn kampioen!’. In amper een minuut juichen de spelers van de B1 alle lucht uit de longen, de ouders doen vrolijk mee. De uiteindelijke uitslag is een mooie kers op de taart: met de winst van 15 – 5 laat Velocitas B1 zien dat ze terecht kampioen op het veld zijn.

De analyse.. komt nog wel

Jordi en Tom begrijpen er maar weinig en ook alles van: lag het dan het teamuitje op de vrijdag ervoor? De super inzet van een geweldig team? Misschien wel de scheidsrechter? Of de krachttraining op dinsdag? Het maakt ons in ieder geval geen bal uit. Iedere week vechten we ervoor en dat heeft uitbetaald in een prachtige eerste prestatie! Op naar de zaal!

Velocitas B1: van harte gefeliciteerd!


Foto: Frans van Herwijnen | frans.van.herwijnen@sv-velocitas.nl

Scroll naar boven