Velocitas B1 kampioen

Een kampioenswedstrijd is altijd spannend en al helemaal als je tegen TOP B2 moet schitteren. Afgelopen zaterdag was het erop of eronder voor Velocitas B1. Het werd er overheen, met maar liefst 17 – 8! Van harte gefeliciteerd! Hieronder lees je het wedstrijdverslag van de coaches terug.

Zaterdag was het dan zover, de B1 moest het kampioenschap binnen hengelen. De tegenstander: Top B2. We begonnen ongelooflijk stroef. De zenuwen namen de eerste 10 minuten van de wedstrijd in beslag. Na 3-3 stoomden we eindelijk door en we gingen pauzeren met 8-3.

Na de rust was het weer even zoeken voor de B1. We gaven onze voorsprong weg tot 8-5. Gevolg: een pittig betoog van de coach tijdens de time-out. Wel met succes, want na de time-out liet de B1 zien wat korfballen is. De doelpunten gingen vallen en een definitief gat werd geslagen.

7 minuten voor het einde was het tijd voor publiekswissels. Bij elke wissel kwam de B1 speler met een gefocust koppie de wedstrijd uit waarop de coach zei: ‘We zijn kampioen heh!’ De koppies gingen stralen en de zon ging schijnen, want wij zijn kampioen! 17-8 was de eindstand.

Fieke, Fleur, Lisanne, Lot, Lars, Jelte, Mats, Wessel.
Trainers: Rosa & Lonneke

Foto’s door Frans van Herwijnen.