Velocitas B1 kwalificeert zich met kampioenschap voor NK zaalkorfbal

Het was afgelopen zaterdag alvast even feest bij korfbalvereniging Velocitas uit Leiderdorp. Velocitas B1 werd kampioen door KZ Danaïden met 7 – 17 te verslaan. Met de zaaltitel plaatsen de Leiderdorpers zich voor het Nederlands Kampioenschap eerste klasse in de zaal.

Heer en meester

Het talententeam onder leiding van Klaas Bosman en Mitchell de Boer tonen zich al het hele jaar heer en meester in de zaal. Elke wedstrijd werd gewonnen, vaak met ruime cijfers. Toch is een kampioenswedstrijd altijd een wedstrijd op zich, waardoor er toch wat gespannen gezichtjes te bespeuren waren onder de spelers. Na een helft korfbal is de voorsprong daar maar de winst nog niet zeker: 3 – 7.

Gelukkig heeft dit team ervaring met het spelen van dit soort wedstrijden. Coaches Klaas en Mitchell wisten in 2017 al twee keer de nationale titel in de eerste klasse C te pakken. Een groot deel van dat team is nu ook weer van de partij.

Ervaring telt voor twee

Die ervaring werpt zijn vruchten af. In de tweede helft laat Velocitas B1 duidelijk zien dat het recht heeft op een NK ticket. KZ Danaïden kan bij vlagen alleen maar toekijken hoe Velocitas het spel maakte. Het talententeam van Velocitas speelt zich op overtuigende wijze naar het kampioenschap én plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap in de zaal. Het wordt uiteindelijk 7 – 17 voor de Leiderdorpers.

Op naar het Nederlands Kampioenschap 1e klasse

Het NK korfbal vindt plaats op 6 april in Harderwijk. Of coaches en spelers het kunstje van 2 jaar geleden kunnen herhalen is nog even afwachten. Maar een 3e NK in 2 jaar tijd is al een mijlpaal waar de club uit Leiderdorp trots op is. Namens de hele club: van harte gefeliciteerd!

Omslagfoto: Kampioenen B1 met coach Klaas Bosman (niet op de foto: coach Mitchell de Boer). Robin Bakker, Marloes de Groot, Gwen Haasnoot, Lars Husken, Guusje van Leeuwen, Ivo Ridder, Quinn Theunissen, Kim Breedveld, Ruben van de Bosch en Lilian van Herwijnen.

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd tegen KZ Danaïden:

Scroll naar boven