Velocitas B2 kampioen na monsterzege op Fiks

Afgelopen zaterdag is Velocitas B2 overtuigend kampioen geworden. De drukbezochte wedstrijd tegen Fiks B1 werd een walk-over: met een monsterscore van 28 – 10 bekroont Velocitas B2 zichzelf terecht tot beste team van de voorjaarscompetitie.

Eenvoudig was het niet

De grote uitslag doet misschien vermoeden dat de B2 eenvoudig het kampioenschap heeft behaald. Niets is minder waar: Madjoe B1 was een geduchte tegenstander voor de talenten van Velocitas. De 2 ontmoetingen tussen beide teams eindigden in thrillers die allebei op 1 punt beslist werden. Thuis won Velocitas met 13 – 12 en de uitwedstrijd werd gewonnen met 11 – 12, waardoor de kampioenswedstrijd tegen Fiks B1 een feit is.

Als je goed vrijloopt, heb je alle tijd.

De eerste minuten zijn altijd spannend

Zo spannend als tegen Madjoe werd het zaterdag niet. Een beetje gespannen was het begin wel. De B2 loopt al snel uit naar een 3 – 2 voorsprong maar komt in die eerste 10 minuten niet meer tot scoren.

Alleen de beginfase verloopt een beetje stroef, daarna gaat het balletje als vanouds rond.

Maar dan zijn de spanningen weg en laten onze talentjes een ware korfbalshow zien. Mooie passeerbewegingen en schoten van afstand zijn ineens de standaard en maken van Fiks bij vlagen niet meer dan een toeschouwer. Als de teams gaan rusten staat het al 15 – 8 voor de B2. Stiekem vieren de ouders al een beetje feest.

Zoveel ruimte moet je de B2 niet geven.

De 2e helft is bijna perfect

In de 2e helft stoppen de talentjes van Velocitas niet met korfballen. Sterker nog: de jacht naar de 30 punten is geopend. Even lijkt het te lukken: 5 minuten voor tijd staat het 25 – 8 en is er in de 2e helft nog geen tegenpunt geïncasseerd. Vlak voor tijd schiet Fiks nog 2 keer raak. Het wordt uiteindelijk 28 – 10, de eindstand van een heerlijke wedstrijd waar gallery play meer regel dan uitzondering was.

Na de wedstrijd zijn er de lovende woorden, de verdiende beker inclusief meer dan verdiende taart. De B2 draait de cijfers van het positieve doelsaldo om en gaat van +13 naar +31. Velocitas B2: van harte gefeliciteerd!

Omslagfoto: Trainers/coaches: Lonneke van Achthoven en Debby Halvemaan Heren: Ruben van den Bosch, Tim van Wezel, Martijn Kwestro en Alessandro Knopjes Dames: Julia Mahadew, Lilian van Herwijnen, Fleur Anes, XiuMing Buitenhek en Vera van Beek Wissel/inval: Lars Anes

Alle foto’s zijn gemaakt door Frans van Herwijnen.