Velocitas B2 najaarskampioen: een onverslaanbare mix

Velocitas B2 najaarskampioen: een onverslaanbare mix

Dit seizoen bestond de B2 uit een mix van spelers uit alle hoeken en gaten. Gebleven routiniers (Jochem, Fleur), aangekochte sterren (Saskia, Julia), stille maar solide krachten (Bram, Annélia, Franca) en jonge talenten (Dinand, Jasper, Tijn). Voeg daarbij twee – soms erg – fanatieke trainers en er kan zomaar iets moois ontstaan. Maar ja, het zou kunnen maar zou het ook lukken?

Fluks, Top & Danaïden

De eerste klap was een daalder waard en Fluks B1 werd overtuigend met 12 – 4 opzij gezet na een 0 -3 stand. Top/Litta B4 was een stuk lastiger maar ook daar werd ondanks het grote lengte-nadeel met 6 – 9 gewonnen waarna de zwakste tegenstander uit de poule, KZ Danaïden het volgende slachtoffer werd. Onder het oog van meegereisd publiek – waarvoor natuurlijk dank – werd een ruime 3 – 12 overwinning behaald. 

Angstgegner B2

De returnwedstrijden begonnen in Noordwijk waar Fluks met een aangepaste opstelling stevige tegenstand bood maar uiteindelijk toch verslagen werd (7 – 12). Een rekensom leerde ons dat de wedstrijd tegen Top/Litta bij winst, een gelijkspel of een kleine nederlaag met minder dan 3 doelpunten verschil het kampioenschap veilig zou stellen. De spanning was duidelijk merkbaar binnen het team, maar zelfs een wat zieke Jasper bracht de spelers niet uit het evenwicht.

Een echte hutspot

Zaterdag 3 oktober was behalve de dag van het Leids ontzet ook de dag dat de B2 de tegenstander stevig vastgreep en niet meer losliet. Met de instelling zat het absoluut goed, het team ging voor de wedstrijd fanatiek warm lopen, inschieten en de laatste aanwijzingen aanhoren. En toen…..Via 4 – 0 met goals van Jasper, Fleur, Julia en Saskia kwam Top nog even terug maar  goals van  Jasper (5 –1), Tijn (6 – 2), Fleur (7 -2), Jasper (8 – 2) en weer Tijn(9 – 2) brachten de eindstand op het bord. De doelpuntenmakers waren natuurlijk belangrijk, maar zonder het keiharde werken van de 4 anderen was het niet gelukt. Kortom, een teamprestatie van jewelste!

En dan nog dit

Natuurlijk willen we ook de laatste wedstrijd tegen KZ Danaïden winnen, want ongeslagen kampioen worden is het mooiste dat er is. Alhoewel, als we zien hoe dit team gegroeid is, hoe ze met elkaar optrekken en voor elkaar werken is dat misschien nog mooier.

Twee trotse trainers