Velocitas begint nieuwe jaar met overwinning op VZOD

Korfbal – Velocitas is het nieuwe jaar goed begonnen door uit in Kudelstaart te winnen van VZOD.
In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar werd gewonnen met 15 – 19.

Velocitas begon zonder aanvaller Ivar van Driel, die vanwege griep werd vervangen door Laurens
Boudewijn. Velocitas begon echter ijzerscherp aan de wedstrijd en stond binnen een mum van tijd op
een 0 – 4 voorsprong. VZOD liet zich niet kennen en wist constant in het kielzog van de Leiderdorpers te blijven. Steeds als Velocitas dacht een beslissend gat te hebben geslagen wist de vereniging uit Kudelstaart weer een aantal aanvallen met succes af te ronden, waardoor het gat nooit groter dan drie punten werd. Het hielp ook niet mee dat Velocitas vaak verzuimde te scoren op belangrijke momenten, waardoor de Kudelstaarters een groot deel van de wedstrijd nog volop meedeed voor de overwinning.

In de tweede helft kwam Ivar van Driel er alsnog in voor Joachim Jägel en werd Amanda Pikaar er in gebracht voor Liesbeth van den Berg. Ook met de frisse krachten wist Velocitas het verschil niet te maken. Laurens Boudewijn wist zijn tijdelijke basisplek echter met veel doelpunten te af te sluiten.
Hij zou er uiteindelijk zeven maken, waarvan zes strafworpen. Toen het fluitsignaal klonk had Velocitas de marge waar het na vijf minuten mee begonnen werd: met 15 – 19 werden uiteindelijk de punten mee naar huis genomen.

Het was zeker niet de beste wedstrijd van de Leiderdorpers van dit seizoen maar juist tijdens dit soort wedstrijden is het belangrijk dat de punten mee naar huis worden genomen. Velocitas kan terugkijken op een prima start van het nieuwe jaar.

Scroll naar boven