Velocitas begint zaalseizoen met knappe overwinning op EKVA

Korbal – Het eerste team van Velocitas is in de tweede klasse het saalseizoen goed begonnen met een knappe overwinning op Almeerse concurrent EKVA. In de drukbezochte thuiswedstrijd werd er met 21 – 20 gewonnen.

Het zou een wedstrijd van het stuivertje wisselen worden tussen de ploegen uit Leiderdorp en Almere. Direct vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat beide teams het zaalseizoen goed wilden beginnen. Zowel Velocitas als EKVA komen op het veld in de eerste klasse uit, waar EKVA momenteel zelfs de eerste plaats in handen heeft. De Leiderdorpers waren gewaarschuwd: Het zou geen eenvoudige wedstrijd worden.

Vanaf minuut één vlogen beide teams uit de startblokken. Zonder elkaar veel ruimte te gunnen hadden beide ploegen geen enkele moeite om de korf te vinden. Door het grote aantal schoten en het constant op en neer golvende spel was de wedstrijd af en toe een genot om naar te kijken. De Leiderdorpers leken goed in combinaties getraind te hebben want zowel de heren- als dameskoppels konden elkaar probleemloos vinden. Pieter Paardekoper en Joachim Jägel wisten door goed steunend werk van het dameskoppel Amanda Pikaar en Kelly Bavelaar de één na de andere combinatie met succes af te sluiten. Dit bleek geen overbodige luxe want na de eerste helft stond er een terechte score van 12 – 12 op het bord.

Ook de tweede helft werd een klein spektakel. In fysiek opzicht werd er aan beide kanten nog een schepje bovenop gedaan wat leidde tot een minder nauwkeurig maar maar soms oogstrelende partijn. Absoluut hoogtepunt was het punt van Ivar van Driel die eigenlijk op het conto van het hele vak geschreven had mogen worden. Met een aaneenrijging van steekpases en schijnbewegingen werd de verdediging van EKVA meerdere malen uitgespeeld waarna Ivar van Driel de 16 – 16 kon maken. Ivar zou er uiteindelijk 10 maken, waaronder de belangrijke twee laatste punten. EKVA kwam er niet meer aan te pas en zag Velocitas uiteindelijk met 21 – 20 winnen.