Velocitas begint zaalseizoen met winst tegen titelkandidaat GKV

Velocitas 1 2n 2 Selectie 2017 2018

Korfbalvereniging​ ​Velocitas​ ​is​ ​de​ ​zaalcompetitie​ ​begonnen​ ​met​ ​een​ ​overwinning tegen​ ​titelkandidaat​ ​GKV.​ ​In​ ​de​ ​uitwedstrijd​ ​tegen​ ​de​ ​Hagenaars​ ​werd​ ​na​ ​een bloedstollende​ ​slotfase​ ​de​ ​overwinning​ ​over​ ​de​ ​streep​ ​getrokken.​ ​Het​ ​werd​ ​17​ ​-​ ​18​ ​in het​ ​voordeel​ ​van​ ​de​ ​Leiderdorpers.

Velocitas begon moeizaam aan de wedstrijd. De aanvallen van de Leiderdorpers waren statisch en schoten werden maar mondjesmaat verzilverd. De sterke rebound van GKV zorgde voor korte aanvallen, waardoor de Leiderdorpse verdediging weinig tijd had om op adem te komen. Velocitas kon met de nodige inspanning voorkomen dat de schade na een helft korfbal onoverkomelijk was: na 30 minuten ging GKV aan de leiding met 12 – 10.

In de tweede helft kreeg Velocitas meer grip op de wedstrijd. De rebound werd beter georganiseerd, waardoor de balans tussen beide partijen weer terug was. GKV opende nog de score in de tweede helft, maar Velocitas knokte zich terug door drie keer op rij te scoren. Met een Leiderdorpse verdediging die weer als vanouds de tegenstander vast wist te zetten, was het ineens GKV dat moeite had om het spel te maken.

Met nog een kwartier op de klok herhaalde Velocitas het trucje van begin tweede helft. In een tijdsbestek van amper vijf minuten werd er drie keer gescoord en was het de Haagse ploeg die tegen een grote achterstand keek. GKV zette de achtervolging in en wist zeven minuten voor tijd de stand terug te brengen tot 17 – 18.

In die laatste minuten kregen beide ploegen een reeks aan kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met elke gemiste kans nam de spanning toe in sporthal Overbosch. Wonder boven wonder kwam het in de bloedstollende slotfase niet meer tot een doelpunt. Toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot was het Velocitas dat de eerste wedstrijd van het zaalseizoen wist te bekronen met een overwinning.

Met de winst tegen titelkandidaat GKV kan Velocitas tevreden terugkijken op de start van het zaalseizoen. Dat het spel van de Leiderdorpers nog wat slordigheden kent, werd goed
duidelijk. Toch bleek het weer dat een grote werklust en teamspirit een hoop goed kan maken.

Scroll naar boven