Velocitas behoudt koppositie na winst op Fiducia

Korfbal – Ook na afgelopen zaterdag staat Velocitas nog zonder verliespunten aan kop in de tweede klasse. In Vleuten werd er met 19 – 21 gewonnen van Fiducia.

Zonder enige schroom wist Liesbeth van den Berg de Leiderdorpers al snel op voorsprong te brengen. Toch wist Fiducia terug te komen en ging een tijdje aan de leiding. Bij een score van 4 – 4 kwam hier echter verandering in. Velocitas, dat afgelopen weken ook al via veel verschillende spelers tot scoren wist te komen kon ook nu weer de juiste spelers positie te brengen. Er werd een klein gat geslagen van twee punten waarna het voornamelijk stuivertje wisselen werd. Beiden ploegen wisten optimaal gebruik te maken van de kansen in de aanval en lieten maar weinig ruimte tot het maken van fouten.

Uiteindelijk zou er gerust worden met een stand van 9 – 11 in het voordeel van Velocitas. Velocitas kwam echter ijzersterk uit de kleedkamer terug. In een mum van tijd wisten de Leiderdorpers maar liefst vier keer de korf te vinden, waardoor het verschil ineens was opgelopen tot 9 – 15. Het leek een gemakkelijke middag voor Velocitas te worden.

Die gemakkelijke middag kwam er echter niet. Fiducia toonde karakter en begon zich terug te knokken in de wedstrijd. Voornamelijk de ijzersterke dames aan Vleutse zijde wisten veel sneller treffers te produceren dan in de eerste helft en wisten de opgelopen schade beetje bij beetje te herstellen. Velocitas, dat in deze periode maar lastig tot scoren kwam, had ook het geluk niet aan de zijde. Met twee simpel gegeven strafworpen wist Fiducia het gat te verkleinen naar 16 – 18. Velocitas moest even vrezen voor de punten maar Fiducia zou niet meer dichterbij komen. Met nog een paar minuten op de klok wist Velocitas de marge weer te vergroten naar drie punten. De late treffer aan Vleutse zijde was er eentje voor de statistieken.

Velocitas deelt de koppositie met Futura, dat ook nog geen averij heeft opgelopen. Volgende week kunnen beide ploegen in een onderling duel beslissen wie zich voorlopig beste van de poule mag noemen. Een wedstrijd die als absolute kraker gezien mag worden.