Velocitas beleeft offday tegen VEO

Korfbal – Velocitas heeft in de uitwedstrijd tegen VEO geen goede zaken gedaan om de aansluiting met de top van de competitie te vinden. Met een complete offday moest het Leiderdorpse selectieteam haar meerdere erkennen in het Voorburgse Veo: De wedstrijd ging met 18 – 9 verloren.

Velocitas beleefde een eerste helft die snel vergeten mag worden. Niets leek te lukken aan Leiderdorpse kant. Schoten vielen niet, verdedigend stapelden kleine foutjes zich op en de echte scherpte leek te ontbreken. VEO kwam veel feller voor de dag dan Velocitas en kwam al snel op een voorsprong van vijf punten. Uiteindelijk werd er gerust met een een stand van 10 – 2 in het voordeel van de Voorburgers.

Na de rust ging het allemaal een klein beetje beter voor Velocitas. Het nog steeds stroef lopende spel betaalde zich nu wel uit in rake schoten, waardoor de Leiderdorpers in ieder geval mee konden scoren met VEO. Velocitas greep de verloren wedstrijd aan om wat wissels toe te passen: Pieter Paardekoper en Vincent van Westerop kwamen in het veld voor Ivar van Driel en Rutger Wijnbelt.

Met een stand van 18 – 9 was het eindsignaal echter een welkome opluchting voor de Leiderdorpers, die 70 minuten lang het ritme van de eerdere wedstrijden niet wisten te vinden. Met de verloren wedstrijd tegen VEO is het eerste team van Velocitas nu onderaan de middenmoot terug te vinden, waar de puntenaantallen van de teams elkaar niet veel ontlopen. Er staan nog twee wedstrijden op het programma voordat de korfbalcompetitie zich naar de zaal verplaatst. De wedstrijd van volgende week tegen Achilles zal bepalend zijn voor de tweede helft van de veldcompetitie: Meedraaien in de top of vechten voor handhaving?

Scroll naar boven