Velocitas 1 2n 2 Selectie 2017 2018

Velocitas boekt derde zege op rij

Velocitas​ ​is​ ​na​ ​drie​ ​speelronden​ ​nog​ ​altijd​ ​ongeslagen​ ​in​ ​de​ ​tweede​ ​klasse van​ ​de​ ​zaalcompetitie.​ ​Afgelopen​ ​zaterdag​ ​ging​ ​het​ ​vlaggenschip​ ​van​ ​de Leiderdorpers​ ​op​ ​bezoek​ ​bij​ ​ZKC​ ​‘31​ ​uit​ ​Zaandam,​ ​en​ ​won​ ​met​ ​23​ ​-​ ​27.​ ​Velocitas​ ​staat nu​ ​op​ ​de​ ​tweede​ ​plaats​ ​in​ ​de​ ​competitie,​ ​alleen​ ​het​ ​doelsaldo​ ​is​ ​minder​ ​dan​ ​koploper Exakwa.

Direct na het startsignaal werd duidelijk dat ZKC ‘31 in een flow zat. De ploeg had zijn zaakjes verdedigend prima op orde en bleek over een loepzuivere heer te beschikken. Velocitas kon echter prima aanhaken en nam na een minuut of tien de leiding.

De eerste helft tekende zich door onderlinge duels. Pieter Paardekoper en Ivar van Driel moesten voor Velocitas aan de bak om het scorend vermogen van ZKC ‘31 aan banden te leggen. Niet alleen bij de heren werden duels op het scherpst van de snede uitgevochten. Debby Halvemaan vond haar gelijke in haar tegenstander, wat dikwijls leidde tot een mooie strijd die over en weer ging. Na dertig minuten korfbal gingen de Leiderdorpers aan kop met 11 – 13.

Waar de aanvalskracht bij ZKC ‘31 voornamelijk van individuen moest komen, bleek het scorend vermogen bij Velocitas over de linies verdeeld. De variatie aan doelpuntenmakers bleek ook in de tweede helft lastig te bestrijden voor de thuisspelende ploeg.

Lange tijd bleef het verschil tussen beide teams maar twee of drie punten. Met nog een kwartier op de klok vergrootte Pieter Paardekoper de marge door 16 – 20 te maken. ZKC ‘31 zette de achtervolging in en kwam met 19 – 21 nog eventjes in de buurt.

De inhaalslag had de Zaandammers echter de nodige energie gekost, waar Velocitas dankbaar gebruik van wist te maken. De Leiderdorpers controleerden de slotfase, bleven rustig zoeken naar de kansen, en wonnen uiteindelijk met 23 – 27.

De Leiderdorpers staan de na overwinning tweede op basis van doelsaldo. De eerste plaats wordt ingenomen door Exakwa uit Lelystad. Aanstaande dinsdag mag Velocitas alweer aan de bak. Dan komt het selectieteam in actie tegen ODO voor de Zuid-Holland Korfbal Cup.

Scroll naar boven