Velocitas boekt knappe zege op GKV

Korfbal – Velocitas 1 heeft de voorlaatste wedstrijd van het zaalseizoen zonder al teveel moeite weten te winnen. In de uitwedstrijd tegen het Haagse GKV kwamen de Leiderdorpers na een lastige beginfase niet meer in de problemen en werd er uiteindelijk met 21 – 25 gewonnen.

Velocitas begon de wedstrijd met een junior in de basis: A1 speelster Simone Laman startte in plaats van Liesbeth van den Berg, die vanwege een enkelblessure niet kon spelen. De Leiderdorpers hadden zich goed voorbereid maar begonnen desondanks zwak aan de wedstrijd. De ploeg van coach Wim Schaap startte stroef, had problemen in de afronding en zag GKV al snel uitlopen naar een stand van 4 – 1.

Na de lastige openingsfase begon Velocitas wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Een aantal mooie scores luidden een inhaalslag in, waarbij Velocitas zich wist terug te vechten tot een gelijke stand van 6 – 6. Kelly Bavelaar wist de Leiderdorpers op sleeptouw te nemen door geen enkel schot te verspillen. De aanvalster schoot vier uit vier raak en had daarmee een groot aandeel in de doelpuntenproductie van Velocitas. De fysieke wedstrijd zou aan het einde van de eerste helft geen voorlopige winnaar kennen: de teams gingen rusten met een stand van 13 – 13.

Na de onderbreking was het Velocitas dat GKV achter de feiten aan liet lopen. Er werd al snel een gat van 13 – 17 geslagen, een marge die Velocitas wist te verdedigen tot aan het laatste fluitsignaal: na zestig minuten stond er een eindstand van 21 – 25 op het scorebord. Daarmee kan Simone Laman terugkijken op een geslaagd debuut in het eerste van Velocitas: naast de overwinning speelde de debutante een erg sterke wedstrijd, waarin ze ook twee maal de korf wist te vinden.

Scroll naar boven