Velocitas C1 NK Spijkenisse 2017

Velocitas C1 op NK-koers na overtuigend kampioenschap

Korfbal – jeugdteam C1 van Velocitas heeft op de voorlaatste speelronde van het eerste veldseizoen overtuigend de titel gepakt. In de thuiswedstrijd werd naaste concurrent TOP met 23 – 5 verslagen. Met het kampioenschap ligt de C1 op koers voor plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap aan het einde van dit seizoen.

Het spel van de jeugdige Leiderdorpers was af en toe een lust voor het oog. Met snel combinatiespel werd TOP van het eerste tot het laatste fluitsignaal sterk onder druk gezet. Het resultaat was een groot veldoverwicht voor Velocitas, waar de Sassenheimers maar moeilijk in het spel wisten te komen.

Het overtuigende spel, waarbij Velocitas een echte teamprestatie wist neer te zetten, uitte zich al snel op het scorebord. De Leiderdorpers hadden geen enkele moeite om de korf te vinden en wisten schot na schot te verzilveren. Vanaf de zijlijn waren de supporters dan ook al lang voor de eindstand van 23 – 5 een feestje aan het vieren. De overtuigende uitslag was voorafgaand aan de wedstrijd nog geen zekerheidje. In de eerste ontmoeting wist de sterke ploeg uit Sassenheim het Velocitas nog knap lastig te maken. Met het minimale verschil van 9 – 10 kwam Velocitas toen als winnaar uit de bus.

Het kampioenschap gaat na het zaalseizoen een belangrijke rol spelen voor de Leiderdorpers. De titel geeft recht op plaatsing in een kampioenspoule. Mocht de C1 ook in deze poule eerste worden dan plaatst Velocitas zich voor het NK veldkorfbal in juni.

Scroll naar boven