Velocitas C1 Nederlands Kampioen 2016 2017

Velocitas C1 pakt tweede nationale titel

Velocitas C1 is er in geslaagd om voor de tweede maal dit jaar Nederlands Kampioen eerste klasse C te worden. Na de nationale zaaltitel eerder dit jaar is het talententeam van Velocitas nu ook op het veld de beste van Nederland.

Een volle bus met spelers en supporters in groen-blauwe kleuren vertrok zaterdagochtend al vroeg richting Spijkenisse, waar het terrein van korfbalvereniging Olympia het toneel was voor het Nederlands kampioenschap veldkorfbal. De kersverse jeugdkampioenen van Velocitas hadden maar één doel: ook op het veld de beste van Nederland zijn.

Velocitas C1 kon zich geen beter begin van het toernooi wensen. De Leiderdorpers hadden geen kind aan KV D.O.S Kampen, dat met 11 – 3 verslagen werd. Tegen KOAG uit Krimpen aan den Ijssel kreeg Velocitas meer tegenstand te verduren maar ook hier gaf de einduitslag het overwicht van de Leiderdorpers goed weer. De wedstrijd werd met 9 – 5 gewonnen.

In de laatste poulewedstrijd hadden de jeugdige Leiderdorpers het moeilijk. Velocitas wist lange tijd niet los te komen van Vriendenschaar C1. Pas in de slotfase werd er weer iets van het ritme van afgelopen wedstrijden teruggevonden, waardoor Velocitas uiteindelijk met 7 – 3 wist te winnen. Het vertoonde spel was voor coaches Klaas Bosman en Mitchell de Boer echter wel een kleine reden tot zorg. Met een geïmproviseerde training vlak voor de finale tegen Tiel ’72 probeerde het coachingsduo de vizieren weer op scherp te krijgen.

Velocitas C1 NK Spijkenisse 2017
Velocitas C1 vlak voor de finale in Spijkenisse (Foto: Frans van Herwijnen).

Het voortschrijdend inzicht van de coaches leek zijn vruchten af te werpen want direct na het fluitsignaal liet Velocitas zien dat het gebrand was om de tweede titel binnen te slepen. De Leiderdorpers kenden een droomstart en brachten binnen twee minuten de stand op 3 – 0. Tiel ’72 was echter alles behalve afgebluft en wist al snel de marge terug te brengen tot één punt.

De tweede helft had alle aspecten van een finale in zich. Er werd moeilijk gescoord, er waren dubieuze beslissingen van de scheidsrechter en de spanning was om te snijden. Met nog een kleine tien minuten op de klok was het Velocitas dat zich wist te ontdoen van de zenuwen en een terechte voorsprong van drie punten kon bewerkstelligen. Het bleek een voorsprong die niet meer in te halen was: met een eindstand van 9 – 5 is Velocitas C1 ook nationaal kampioen eerste klasse C op het veld. De grote ontlading bij spelers, ouders en fans liet zien dat winnen nooit echt went.

Het tweede landskampioenschap van Velocitas C1 in één jaar is een unieke prestatie voor de vereniging uit Leiderdorp. Bij aankomst op thuisbasis de Bloemerd werd het team dan ook uitgebreid in het zonnetje gezet. Dat gebeurde samen met het G-team van Velocitas, dat vorige week de landelijke titel wist te prolongeren.

Scroll naar boven