Velocitas C3 maakt het koploper moeilijk

Wedstrijdverslag Velocitas C3

Op zaterdag 9 februari 2019 speelt de C3 van Velocitas thuis tegen koploper Danaïden C4. Onder ander door blessures en ziekte moeten we Davey, Tara en Yara missen, en krijgt de C3 versterking van de D1. Nick, Jort, Hannah en Amber in de aanval en aanvoerder Rein, Gido, Leanne en Jette in de verdediging hebben er zin in. Nick zegt in de kleedkamer bijvoorbeeld dat hij er wel zin in heeft, de Danaïden de eerste competitiepunten af te pakken.

Menens

Een doorlopertje van Nick, aangegeven door Amber, laat zien dat het hem menens is. Ook andere C3-spelers laten zich positief beïnvloeden door het snellere spel dat de D1-spelers meenemen. Maar niet voor niets staan de Danaïden bovenaan: ze spelen feller, beter samen en benutten de kansen die ze krijgen. Via een afstandsschot, een doorlopertje, weer een afstandsschot en dan een kans achter de korf zetten ze Velocitas met beide benen op de grond.

Maar Velocitas blijft het de Danaïden moeilijk maken. Het is Jort die, na een schot van Hannah, de bal afvangt en scoort uit een kansje bij de korf. Gido brengt Velocitas nog dichterbij via een afstandsschot, met dank aan Rein voor de assist: 3-4. De Danaïden komen weer op 2 doelpunten verschil via een doorlopertje, en bepalen daarmee de ruststand.

Jojo

Na de rust komt Lisanne in het veld voor Leanne. (En dat had eigenlijk Lot moeten zijn, die eerder werd gevraagd, waarvoor nogmaals mijn excuses.) Verdedigend houdt de C3 het goed dicht. Aanvallend is de C3 helaas haastig en daardoor slordig. Zou houden de teams elkaar in evenwicht. Pas als er 7 minuten gespeeld zijn, scoren de Danaïden van afstand. Amber maakt er na een assist van Jort 4-6 van. Het blijft spannend.

Als de tweede helft halverwege is, lijken beide teams haast te krijgen. Het tempo gaat omhoog. Eerst bij de Danaïden, die via twee afstandsschoten uitlopen tot 4-8. En dan bij Velocitas, via een doelpunt van Jort en daarna een fraai afstandsschot van Hannah. (Ze schrikt ervan, maar het is een welverdiende beloning voor een prima wedstrijd.) En zo jojoot de C3 zich steeds terug in de wedstrijd.

Ongeslagen

De negende van de Danaïden toont echter aan waar het verschil tussen de teams in zit, en waarom de Danaïden ongeslagen bovenaan staan. Velocitas verliest de bal door slordig uit te verdedigen, en de Danaïden spelen dit knap uit door meteen te scoren uit een doorlopertje. Het wordt daarna 6-10 van achter de korf, en ditmaal is het gat van vier punten onoverbrugbaar.

Nog even komt Velocitas terug, via een zelfverdiende strafworp van Amber. Maar het wordt uiteindelijk 7-12 voor de Danaïden. Toch grote complimenten voor de C3. Ze vertoonden vandaag grote inzet, kwamen moegestreden van het veld, en maakten het de Danaïden moeilijk.

Als team

Met dezelfde inzet gaat de C3 nog enkele mooie wedstrijden tegemoet tegen TOP, Pernix en KIOS, en gaan we vast nog wat competitiepunten pakken. De wedstrijd tegen TOP is pas op 2 maart. Dat is voldoende tijd om van blessures af te komen, uit te zieken, en weer op volle C3-sterkte te gaan trainen en spelen. De hulp van de D1 is zeer welkom en bijvoorbeeld ook goed voor ons doelsaldo, maar uiteindelijk is de C3 de C3, en moeten we het als team doen.