Velocitas D1 haalt binnen 4 wedstrijden het kampioenschap binnen

Foto’s: Frans van Herwijnen

4 wedstrijden. Slechts zoveel had Velocitas D1 nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Op de prachtige avond van dinsdag 15 mei, die qua temperaturen goed door kon gaan voor een zomeravond, wisten de spelers de wedstrijd te winnen van Fiks D1.

Dat de spelers van Velocitas D1 uitstekend in vorm zijn, is direct bij de aanvang van de wedstrijd te merken. De Velocitanen zetten mooie aanvallen op en weten door sterk samenspel ook veel te raken. Niels scoort de eerste bal van de wedstrijd met een doorloop. Door een mooie pass van Jelte weet hij ook de tweede bal erin te leggen. Fiene en Nienke ondersteunen de beide heren erg goed.

Meedogenloos
Het andere vak sleept op een andere manier punten in de wacht: Lot en Lars krijgen een strafworp mee, die Fleur er triomfantelijk in legt. Ook Tijn krijgt een paar mooie kansen. Verder is de verdediging ook heel erg sterk aan de Leiderdorpse kant, Fiks krijgt helemaal geen gelegenheid om de bal in de korf te gooien. Met een prachtige stand van 4-0 gaan de spelers de rust in.

Fiks vecht terug
Na de rust opent Fiks het vuur en wordt het eerste punt door de uitspelende ploeg gescoord. Niels is het hier echter niet mee eens en vecht onverbiddelijk terug. Hij gooit maar liefst 4 keer achter elkaar de bal in de korf en zet de stand hiermee op 8-1. Jelte en Lars brengen de score vervolgens 2 punten omhoog. Na een geraakte strafworp van Fiks, maken Fleur en Lot het verschil nóg groter. Nadat Fiks nog 1 keer scoort, is de uitslag bekend: Velocitas D1 wint met 13-3 en is kampioen.

Met het binnenhalen van het kampioenschap is er natuurlijk genoeg reden om een goed feestje te vieren. Sommige teams doen dit met een champagnedouche, maar Velocitas D1 gaat voor een echte douche: na coaches Lianne en Jasper nat te hebben gegooid op het veld worden de kinderen bijna meegetrokken onder de douches in de kleedkamer met kleren en al.

Het snelle succes van Velocitas D1 is mede te danken aan de invallers Fieke, Mats, Amélie en Gido uit de E1. Zij waren bereid om meerdere wedstrijden reserve te staan.

 

Scroll naar boven