Velocitas D3 wint laatste wedstrijd

Foto en tekst door Remco.

Statistieken

Eén team kwam Velocitas D3 het hele seizoen tegen: VZOD D2. Volgens de statistieken van de KNKV-app is VZOD D2 zowel een moeilijke als een makkelijke tegenstander voor de D3 van Velocitas. Mooi vergelijkingsmateriaal dus. Inderdaad werd het dit jaar tegen VZOD 7-8 voor VZOD en 2-3 voor Velocitas (veld), 4-9 en 8-5 voor VZOD (zaal), en 3-2 en 3-5 voor Velocitas (veld). Op het veld werd Velocitas net op doelsaldo eerste. In de zaal werd VZOD ongeslagen kampioen en Velocitas derde. Weer op het veld, in een sterkere poule, hield de D3 het team van VZOD onder zich. Ik lees hierin, dat de D3 minstens met VZOD is meegegroeid, en zich aan het eind van het seizoen beter dan VZOD staande hield in een zwaardere poule. Ik zie daar goede groei in, en daar mag de D3 met trots op terugkijken. Net als op de wedstrijd van vandaag.

Met Jasper, Tycho, Jette en Yara in de aanval, aanvoerder Dinand, Laura-als-heer, Emma en Hannah in de verdediging en Rein op de reservebank, begon vandaag om 10 uur in Kudelstaart de laatste competitiewedstrijd voor Velocitas D3. Vandaag geen opdrachten voor de spelers, maar één duidelijke boodschap: bij winst of gelijkspel worden we derde, bij verlies laatste.

Dat werkte. En misschien hielp het dat het vroeger en frisser was dan vorige week. Velocitas opende de score via Jasper, nadat hij bij het uitverdedigen de bal onderschepte. Tycho maakte er 0-2 van via een doorlopertje, met assist van Jette. Hierna werd Velocitas wat slordiger, en kon VZOD terugkomen. Ondanks dat de D3-spelers goed verdedigden en de nodige afstand van hun tegenstander hielden, werd het toch 1-2 uit een doorlopertje. 2-2 werd het uit de rebound na een gemiste strafworp. In de tweede 12,5 minuten van de eerste helft kwam Rein in het veld voor Laura, en kreeg Velocitas veel kansen. Toch was het VZOD dat scoorde, uit een doorlopertje. Doorlopers verdedigen blijft lastig voor de D3. De ruststand werd hierdoor 3-2 in het voordeel van VZOD, maar alles was nog mogelijk.

Hoofdpijn

Emma was gisteren niet helemaal lekker van schoolreisje teruggekomen, en had last van hoofdpijn. Ze mocht daarom wat langer uitrusten dan gepland. Ondertussen zorgden Tycho en Jasper ervoor, dat Velocitas weer op voorsprong kwam. Jasper trok na een afstandsschot van Tycho weg achter de korf, en scoorde. Even later kreeg Jasper een doorlopertje aangegeven door Tycho en was het 3-4. Bijna werd het nog 3-5. Helaas kwam een zelf verdiende strafworp van Jasper niet over het voorste randje van de korf.

Die 3-5 kwam toch nog, maar pas nadat Emma in het veld kwam voor Yara, die last van haar voet had. Rein scoorde van afstand. Even later wisselden we toch Emma weer, want ze bleef last van hoofdpijn houden. Yara was gelukkig weer wat opgeknapt en kon de wedstrijd uitspelen. Velocitas scoorde echter niet meer, en hield VZOD de verdere tweede helft op nul. Na het eindsignaal van de scheidsrechter barstte de D3 daarom terecht in gejuich uit. Een traktatie was op zijn plaats. Tijdens het “tafelen” op de tafeltennistafel en het spelen in de speeltuin, werd die traktatie opgegeten en opgedronken. Een mooi slot van het seizoen.

Meer statistieken

De D3 speelde slechts 6 wedstrijden, dus voor wat het waard:

  • De D3 werd derde in de poule, met 5 punten uit 6 wedstrijden, en een doelsaldo van -20: 30 voor en 50 tegen. (De scheidsrechter van VZOD maakte er vandaag eerst 4-5 van, maar VZOD scoorde in de tweede helft echt niet, dus staat binnenkort 3-5 in de boeken.)
  • De heren waren, door geblesseerde en afwezige de dames, de helft minder op de reservebank te vinden dan de dames.
  • Jette en Dinand verzorgden de meeste assists: beide 3. Ook van Tycho, Jasper en Emma noteerde ik dat ze doorlopertjes aangaven.
  • Age, Amber, Suraya, Jelte en Lars vielen in, en zorgden samen voor 5 doelpunten. Dankjewel!
  • Jette (2) en Emma (1) scoorden de damesdoelpunten.
  • Tycho (3), Dinand (4) en Rein (4) scoorden de herendoelpunten.
    Jasper was met 11 doelpunten topscoorder.
Scroll naar boven