Velocitas deelt punten met EKVA

Korfbal – Velocitas is de aansluiting met nummer één uit de poule Futura verloren. Uit in Almere wist Velocitas een slechte start in de slotfase nog enigzins recht te trekken: de wedstrijd eindigde met 22 – 22 in een gelijkspel.

Waar Velocitas maar slap begon aan de wedstrijd schoot EKVA de eerste minuten uit de startblokken. In een kwestie van enkele minuten keken de Leiderdorpers al tegen een achterstand van 0 – 3 aan en werd het tijd om tegengas te gaan geven. Ietwat laat begon Velocitas nu ook aan de wedstrijd.

Velocitas wist gedurende de eerste helft weer aan te haken bij EKVA maar de slechte start bleef de Leiderdorpers parten spelen. Beide teams gingen nu gelijk op en wisten geen verandering in de puntenmarge te realiseren: het verschil tussen de teams bleef schommelen tussen de vier en twee doelpunten. Uiteindelijk zou er gerust gaan worden met een stand van 18 – 14 in het voordeel van de vereniging uit Almere.

De tweede helft begon met een mooi afstandsschot van EKVA maar in de daaropvolgende fase wist Velocitas de rollen om te draaien. Het vertrouwen was weer terug bij de Leiderdorpers en langzaam kwam de inhaalslag op gang. De sterk spelende Joachim Jägel wist in deze fase keer op keer de korf te vinden (hij zou uiteindelijk acht keer scoren) en ook Kevin de Boer had geen onverdienstelijk schotpercentage: van zijn zes schoten zouden er uiteindelijk vijf door de korf vallen.

Met nog tien minuten te gaan kwam Thomas de Boer in de ploeg voor Pieter Paardekoper en wist het de scorende aanvaller van EKVA erg lastig te maken, waardoor Velocitas kans zag nog verder in te lopen: twee minuten voor tijd kwam Velocitas op gelijke hoogte. In de slotfase waren er nog kansen voor beide ploegen om er met de winst vandoor te gaan maar uiteindelijk bleef het scorebord steken op een terechte stand van 22 – 22.

Met het gelijkspel moet Velocitas nu hopen op een misstap van koploper Futura, dat nu een voorsprong van drie punten heeft ten opzichte van de Leiderdorpers.

Scroll naar boven