Velocitas en Achilles delen de punten

Korfbal – In de voorlaatste wedstrijd voor de start van het saalzeizoen nam het eerste van Velocitas het op tegen het Haagse Achilles. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op en eindigde eveneens met een gelijke stand: 17 – 17.

Direct na het startsignaal bleek dat Velocitas geleerd had van de verloren wedstrijd van vorige week. De Leiderdorpers vlogen uit de startblokken en wisten al snel een voorsprong van vier tegen nul op het scorebord te schieten. De Hagenaars hadden voor het betere deel van de eerste helft geen antwoord op de fysieke inspanning van Velocitas. Met het grote aantal spelers dat tot scoren kwam was de Leiderdorpse voorsprong terecht en een echte teamprestatie.

Bij een verschil van vijf punten kreeg Velocitas meer tegenstand te verduren. Achilles (spelend met oud international Gerald van Dijk) begon raak te schieten en wist optimaal gebruik te maken van verkregen vrije ballen en strafworpen. De eerste helft eindigde zoals hij begonnen was met een gelijke verdeling van de punten: 8 – 8.

Ondanks de vroege voorsprong van Achilles in het begin van de tweede helft was het Velocitas dat weer leek uit te lopen. Door punten van onder andere Rutger Wijnbelt en Ivar van Driel was het verschil na een kwartier spelen weer drie punten. Helaas bleek de tweede helft wat betreft het scoreverloop een kopie van de eerste. Achilles wist keer op keer de aansluiting weer te vinden en wist dit vol te houden tot het eindsignaal. De wedstrijd leverde geen winnaar op en eindigde in 17 – 17.

Met het gelijkspel kan Velocitas tevreden terugkijken op de gespeelde wedstrijd. Alle spelers kwamen goed voor de dag en wisten het ijzersterke Achilles af en toe met de rug tegen de paal te zetten. Met de vroege voorsprong van vijf punten had er wellicht zelfs wat meer ingezeten voor de Leiderdorpse equippe.